AB'den Gürcistan'a Vizesiz Seyahate İzin Çıktı!

Avrupa Parlamentosu'nda  prosedür gereği bir oylamadan sonra Gürcistan vatandaşlarının AB ve AB aday ülkelerine, Schengen bölgesine üye olan ülkelere vizesiz seyahat edebilmesine olanak sağlanmış olunacak.

AB'den Gürcistan'a Vizesiz Seyahate İzin Çıktı!
Chveneburi NET
Chveneburi NET
09 Aralık 2016 Cuma 23:13

Avrupa Birliği, Ukrayna ve Gürcistan vatandaşlarının vizesiz seyahat etmelerini öngören anlaşma konusunda uzlaşmaya vardı.

Avrupa Parlamentosu'nda prosedür gereği bir oylamadan sonra Gürcistan vatandaşlarının AB ve AB aday ülkelerine, Schengen bölgesine üye olan ülkelere vizesiz seyahat edebilmesine olanak sağlanmış olunacak. Ancak AB üyesi İngiltere ve İrlanda bu anlaşma dışında. 

AB üyeleri ile Avrupa Parlamentosu arasında dün gece yürütülen görüşmeler sonucunda, acil durumlarda vizesiz seyahat uygulamasının askıya alınmasını öngören mekanizmanın şartları üzerinde uzlaşma sağlandı.

AB ülkelerine vize serbestliğine Gürcistan vatandaşı olan tüm pasaport sahipleri için geçerli olacak. Bu imkanı Rusya tarafından işgal altındaki Gürcistan'ın iki bölgesi Abhazya (Abkhazeti) ve Güney Osteya (Tskhivali) yaşayanlarda faydalanacak.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri'nden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın sosyal medya üzerinden Gürcüce Gürcistan'a vize muafiyeti verilmesinin desteklenmesi yönündeki paylaşımlar  yapmıştı. Gürcistan'a vize muafiyetini destekleyici benzer bir açıklama yapan Hahn da sosyal medya hesabı üzerinden "Gürcistan ve Ukrayna'ya hemen vize serbestisi verilmeli. Onlar bunu hakketti." paylaşımında bulundu.

Donald Tusk, AB'nin vize serbestisi anlaşmalarına "fren mekanizması" uygulaması konusunda varılan anlaşma sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Vize serbestisi frenleme mekanizma müzakereleri sona erdi. Şimdi ise Ukrayna ve Gürcistan'ın vizesiz seyahat edebilmesi için son adımları atma zamanı." ifadelerine yer verdi.






İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.