Ankara'da Tiflis Parkı Açıldı

Çankaya’da dostluk adına Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in adını taşıyan park açıldı.

Ankara'da Tiflis Parkı Açıldı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
08 Eylül 2017 Cuma 23:32

Ankara'da Tiflis Parkı Açıldı
İlgili Galeriye Git

Çankaya’da dostluk adına Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in adını taşıyan park açıldı. 8 Eylül'de Çankaya Belediyesi Gürcistan'ın başkenti Tiflis adını taşıyan ve Sancak Mahallesi'nde yer alan parkın açılışı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde, Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi İrakli Koplatadze, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

İçerisinde oyun ve spor grupları, yürüyüş yolu, oturma ve dinlenme gruplarının olduğu 4 bin 547 metrekareye sahip parkın açılışı öncesi konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Toplumlar ve devletler çevrelerindeki toplum ve devletlerle barış içinde yaşadıkları oranda güçlüdürler. Türkiye'nin başkenti Ankara, Ankara'nın başkenti Çankaya olarak bütün dünya devletlerine başkentlik yapmanın sorumluluğu ve onurunu yaşıyoruz. Bütün büyükelçilikler Çankaya'da olduğu için devletlerle ilişkilerimizi en üst düzeyde yürütmeliyiz. Kardeş ülke Gürcistan ve kardeş kent Tiflis ile her zaman ilişkilerimizi ileriye götürmekten yanayız. İlişkilerimizin bundan sonraki süreçte de daha iyiye gitmesini temenni ediyorum. Umarım Tiflis'te de Çankaya Parkı'nın açılışında bir araya geliriz"ifadelerini kullandı.

Konuk Bakan'dan Türk halkına teşekkür

Parkın açılışına katılan Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil Giorgadze ise ülkeler arasında problem çıkmadığında dostluğun kolay sağlandığını belirterek, gerçek dostluğun zor zamanlarda belli olduğunu sözlerine ekledi. Gürcistan'ın zor dönemlerden geçtiği zamanlarda yanlarında güçlü Türkiye'nin bulunduğunu söyleyen Giorgadze, Türk halkına teşekkür ederek parkın oluşmasında katkıları bulunanlara şükranlarını sundu. Bakan ve Büyükelçi başkentlerinin adını taşıyan parkı gezerken çocuklarla sohbet etti. Parkın açılışını çocuklarla birlikte yapan Taşdelen ile Bakan Giorgadze ve Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze Tiflis'ten gelen toprağı da parkta dikilen ağaçların dibine serpti. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.