Batum'da Hayat Normale Döndü

Dün gece meydana gelen olaylardan sonra hayat normale döndü. Polis ve devlete ait yanmış arabalar sokaklardan temizlendi. 

Batum'da Hayat Normale Döndü
Chveneburi NET
Chveneburi NET
12 Mart 2017 Pazar 00:00

Giorgi AbaşişviliDün gece meydana gelen olaylardan sonra hayat normale döndü. Polis ve devlete ait yanmış arabalar sokaklardan temizlendi. 

Gürcistan Devlet Başkanı Güvenlik Konsey Başkanını ve yardımcısı Giorgi Abaşişvili'yi olayları yerinde incelemek üzere Batum'a gönderdi. Abaşişvili, vatandaşlarının toplantı ve gösteri hürriyeti olduğunu ancak buradaki şiddeti asla tasvip etmemiz mümkün değil dedi.

Zurab PatardzeGürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı (Başbakan) Zurab Pataradze, kenti asla vandalizme teslim etmeyeceklerini, burada politik bir hesaplaşma olduğunu, sabırla soruşturmanın sonucunu beklenmeli diyen Pataradze, bu olaylara kim önclük etti bunları zaman içinde göreceğiz dedi. Pataradze, göstericilerin protestolarına neden olan 6 vatandaşın serbest kalması için Gürcistan İçişleri Bakanı Giorgi Mgebrişvili'den rica ettiğini Mgebrişvili'de bunları serbest bıraktığını bundan dolayı kendilerine teşekkür ederim dedi.  

Giorgi ErmakoviDün geceden kalan izlerinin temizlendiğini dile getiren Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakov, şiddi asla tasvip etmemiz mümkün değil dedi. Şiddete karışan 40 kişinin tutuklandığı geceden kalan tüm zararın hızlı bir şekilde telafi edeceklerini söyledi.


Osman ÇalışkanDün gece meydana gelen olayların yurtdışında yansımalarının olabileceğini, Batum'un turizm ve yatırımların olumsuz etkileneceği endişesini dile getiren Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Genel Sekreteri Osman Çalışkan (Mjavanadze), bu istenmeyen olaylardan özellikle turizm sektörünü vurabileceğini vurguladı. Çalışkan, ancak Batum'da şuanda hiç bir olumsuz bir durumun kalmadığını, şiddete başvuranların tutuklandığını, Batum'a bu olumsuz imaja neden olanların adalet karşında hesap vereceğini dile getirdi.

Kentte belediye yetkilileri hızla temizlik yapıyor, dün geceden kalan tüm izler silinmeye çalışılıyor.


Batum Normale Döndü
Batum Normale Döndü
Protestocular Mahkeme Karşısında
Protesto batum
Batum Protesto
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.