Batum'da Otel Yangını

Dün gece 21.00 sıralarında Batum'daki 5 yıldızlı Leogrand otelde 3. kattaki spor salonunda meydana gelen  elektrik kontağından çıkan yangında 11 kişi öldü 10 kişi yaralandı.

Batum'da Otel Yangını
Chveneburi NET
Chveneburi NET
25 Kasım 2017 Cumartesi 17:31

Dün gece 21.00 sıralarında Batum'daki 5 yıldızlı Leogrand otelde 3. kattaki spor salonunda meydana gelen  elektrik kontağından çıkan yangında 11 kişi öldü 10 kişi yaralandı. Ölanlerin arasında Türk vatandaşı olmadığı belirtildi. Ancak yaralıların arasında bir kişinin durumu ağır olmak üzere 5 kişi olduğu bilgisi verildi. Ölenlerin arasında 1 kişi İran vatandaşı 10 kişi ise Gürcistan vatandaşı olduğu beliritildi.

İtfayenin 200 kişiye yakın kişiyi tahliye ettiği oteldeki yangından sonra Gürcistan İçişleri Bakanı Giorgi Gakharia yangından hemen sonra yaptığı ilk açıklamada Leogrand otele daha önce yangın sistemi olmadığı için ceza kesildiği ve yangın merdiveni olmadığını söyledi. Daha sonra yapılan açıklamada yangın sisteminin olmadığından dolayı cezanın kesildiği ancak yangın merdiveni olduğu yoğun dumandan dolayı yangın merdivenlerinin kullanılmadığı söylendi.

Gürcistan, Acara Özer Cumhuriyeti Başkanı (Başbakan) Zurab Pataradze, ülke olarak derin bir üzüntü ve şok yaşadıklarını, en ince ayrıntılara varana kadar konunun inceleneceğini sorumlularının  kanunlar çerçevesinde ceza alacaklarını vurguladı. 

Güzellik yarışması için kalan konukların olduğu otel tamamen boşaltıldı, bilirkişilerin incelemesi ve soruşturma devam ediyor.

Konser için otelde bulunan Cengiz Kurtoğlu'da otelde olanların arasındaydı. Sağlık durumu iyi olduğu ve yara almadığı bilgisi verilen sanatçı Cengiz Kurtoğlu memleketi Arhavi'ye geçtiği belirtildi.

Batum'da Otel Yangını


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.