Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimi Yarın

Gürcistan cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci turu yarın (28 Kasım 2018 Çarşamba) yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimi Yarın
Chveneburi NET
Chveneburi NET
27 Kasım 2018 Salı 12:38

Gürcistan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi yarın

İlk turu 28 Ekim 2018 tarihinde yapılan Gürcistan cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci turu 28 Kasım 2018 Çarşamba günü yapılacak. Yurt dışı oy kullanımı Gürcistan ile aynı gün olup 28 Kasım 2018 Çarşamba günü 08.00-24.00 saatler arasında kullanılabilecek, bunun dışında başka bir gün oy kullanmak mümkün olmayacaktır.

Türkiye'de sandıklar saat 24'e kadar açık olacak

Yurt dışında yaşayan konsolosluk kaydı olan Gürcistan vatandaşlarınında oy kullancacağı ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için sandıklar, 28 Kasım 2018 Çarşamba günü Türkiye saati ile 08.00'da açılacak 24.00'da kapanacak. Gürcistan Ankara Büyükelçiliği, İstanbul ve Trabzon Gürcistan Başkonsolosluğu'nda oy kullanılabilecekler

https://voters.cec.gov.ge adresinden hangi sandıkta oy kullanacağınızı kontrol edebilirsiniz. Türkiye'de konsolosluklar yada elçilikte oy kullanamayan yada kullanamayanlar aynı gün (28 Kasım 2018) Gürcistan'da oy kullanabilirler.

İkinci turda Salome Zurabişvili ve Grigol Vaşadze yarışıyor

Oldukça çekişmeli geçecek ikinci tura Gürcü Hayali'nin (Kartuli Otsneba) desteklediği aday 48 numara ile yarışan Dışişleri eski bakanı Salome Zurabişvili ve Gürcistan eski Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili'nin partisi Ulusal Birlik Hareketi'nin (Natsionaluri Modzraoba) öncülüğünde 9 muhalefet partinin oluşturduğu Güç Birlikteliktedir (Dzala Ertobaşia) koalisyonun adayı 5 numara ile Dışişleri eski bakanı Grigol Vaşadze yarışıyor.

Salome Zurabişvili
Salome Zurabişvili

Grigol Vaşadze
Grigol Vaşadze


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.