Duyuru: Yurt Dışında Yaşayan Gürcistan Vatadaşlarının 2. Tur Seçimde Oy Kullanmaları İçin

Gürcistan Merkezi Yüksek Seçim Kurulu (CESKO) muhtemelen 2 Aralık 2018 tarihinde yapılacak Gürcistan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine yurt dışında yaşayan Gürcistan vatandaşlarının seçmen kütüklerine kayıt için bir duyuru yayınladı.

Duyuru: Yurt Dışında Yaşayan Gürcistan Vatadaşlarının 2. Tur Seçimde Oy Kullanmaları İçin
Chveneburi NET
Chveneburi NET
02 Kasım 2018 Cuma 22:41

Gürcistan Merkezi Yüksek Seçim Kurulu (CESKO) duyurusunda, Gürcistan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde oy kullanmak isteyen yurtdışında yaşayan Gürcistan vatandaşlarının seçmen kütüklerine kayıt imkanı sağladıklarını son kayıt tarihinin 1. tur seçim sonucunun resmi olarak açıklanaması ardından belli olacağını duyurdu.

28 Ekim 2018 tarihinde yapılan Gürcistan cumhurbaşkanlığı 1. tur resmi olmayan seçim sonuçlarını açıklayan Tamar Jvania muhtemel seçim tarihini 2 Aralık 2018 tarihinde yapılabileceğini açıklamıştı. Bu durumda konsolosluk kaydı 10 Kasım’a kadar yapılabilecektir.

Gürcistan vatandaşları Türkiye’de konsolosluk kaydı olanlar Gürcistan Büyükelçiliği (Ankara), Gürcistan İstanbul ve Trabzon başkonsolosluklarda oy kullanabiliyorlar. Gürcistan’daki gibi sadece bir gün seçim günü oy kullanabiliniyor.

Konsolosluk kaydı nasıl yapılır, nerede oy kullanıyorsunuz?

https://voters.cec.gov.ge adresinden hangi sandıkta oy kullanacağınızı kontrol edebilirsiniz. Eğer konsolosluk kaydınız yoksa yada Gürcistan’da seçmen kaydınız varsa ve  bulunduğunuz ülkede de oy kullanmak istiyorsanız aşağıdaki adresden online kayıt yaptırabilirsiniz.

Gürcüce: https://geoconsul.gov.ge/ka/register/visit
İngilizce: https://geoconsul.gov.ge/en/register/visit

  • Çıkan pop up pencereyi (OK - დადასტურება) tıklayıp kapatın
  • Çıkan sayfada (Citizen of Georgia - საქართველოს მოქალაქე) seçin ve devam edin
  • Size yakın konsolosluğu yada elçiliği seçin
  • Sonra çıkan formu doldurun
  • Formu doldurduktan sonra sayfanın en sonunda açılır kutudan (Make registration in the Consular Registry - მსურს მხოლოდ საკონსულო აღრიცხვაზე  დადგომა) seçin.

Tüm bunları başarılı yaptığınız takdirde konsolosluk kaydınız yapılmıştır.
 

Formun sonundaki açılır pencereler.
İngilizce:


Gürcüce:


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.