Eski First Lady Sandra'nın Seçim Kararı

Samegrelo'daki iptal edilen iki bölgedeki tekrar seçimin ardından Gürcistan eski Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili'nin eşi Sandra Roelofs ikinci tur seçimlerine katılmama kararı aldı. 

Eski First Lady Sandra'nın Seçim Kararı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
24 Ekim 2016 Pazartesi 23:06

Samegrelo'daki iptal edilen iki bölgedeki tekrar seçimin ardından Gürcistan eski Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili'nin eşi Sandra Roelofs ikinci tur seçimlerine katılmama kararı aldı. 

Eski First Lady eşinin kurucusu olduğu Ulusal Birlik Hareketi Partisi'nden (Ertiani Natsionaluri Modzraoba) Bölge Milletvekili (Majoritari) adayı idi.

Sandra Roelofs, "İkinci tura katılmayı düşünmüyorum. Adaletsiz bir seçim. Bu adaletsiz seçime ortak olmayı düşünmüyorum." dedi. Eski First Lady, adaletli seçim propaganda çalışmalarını yapamadığını, seçim ziyaretlerinde bulunduğu kişlere ziyarettinin ardından tehdit edildiğini, seçim bölgesinde aleyhinde sadece iktidar değil birçok karanlık kanunsuz kişilerin faaliyet gösterdiğni bu durumda Samegrelo halkını daha fazla sıkıntıya sokmamak için Bölge Milletvekilliği adaylıktan çekildiğini, belki Parti kontejan milletvekili olarak Samegrelo halkına Parlamento'da hizmet edebileceğini söyledi.

Sergo RatianiSandra Roelofs'un bu ani kararı Partisi'nden tepkiler gecikmedi. Partililer, Parti Meclisi ve yetkili organlara danışılmadan alınan kararın uygun olmadığını belirtiyorlar. Parti sözcüsü Sergo Ratiani, ikici turda mücade edeceğiz. İvanişvili rejiminin Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa sahip olmaması için biz ikinci turda mücadele edeceğiz. Bidzina İvanişvili'nin her türlü gücü deneyeceğini, her türlü hileleri deneyeceğini biliyorduk dedi. Ratiani, seçmenlerin sindirilmeye çalışıldığını bütün bu olumsuzluklarala mücadelemizin neticesi ile tekrar edilen sandıkta Marneuli'de seçimi kazandıklarını belirtti. Sergo Ratiani, Zugdidi bölgesi bizim güçlü olduğumuz yer, Sandra Roelofs'un bu kararı ile ikinci tur seçimini riske attığını, bu kadar ağır şartlarda yürütülen seçimlerin neticesinde  duygusal bir karar alındığını ancak partiye zarar verdiğini belirtti. 

Parti meclisi üyesi Givi Targamadze yeni bir şey olmadığını bu zorlukların başından beri vardı, ülkemiz için iktidar partisininin Anayasal çoğunluğa sahip olmaması için Parti Meclisi'nin kararını hatırlattı, alınan kararı ferdi olarak alınan bir karardır dedi.

Mihkeil SaakaşviliEşi Gürcistan eksi Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, "Zaman gösterecek kimin haklı olduğunu, Gürcü halkı bu zor günleri geçirecek, Sandra'nın bu kararı kendisine aittir, kendi vicadanını dinleyerek aldığı karardır, bu kararında benim dahilim yoktur" dedi. Saakaşvili, Sandra Roelofs'un aldığı bu karara herkesin saygı ile karşılaması gerektiğini, 600 binden fazla seçmenin partiye destek verdiğini ümidim ikinci turda da daha fazla seçmenin desteğini almaktır, ikinci tura katılan tüm adaylara başarılar diliyorum dedi.

Sandra Roelofs Bölge Milletvekilliği'nden çekilmesinin ardından Partisi ikinci sırada Giorgi Ğviniaşvili aday gösterecek.


İptal edilen iki sandık tekrar seçimin ardından seçim sonuçları açıklandı. Gürcü Hayali'nin (Kartuli Otsneba) adayı Edişar Tolaria %48,63, Ulusal Birlik Hareketi Partisi'nin (Ertiani Natsionaluri Modzraoba) adayı ise Sandra Roelofs %44,8 oy almıştı. Bu sonuca göre %50'nin üstünde her iki aday alamadığı için ikinci tura kalmıştı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.