Eski Özgür Demokratlar Hükümetle Yakın Temasta

Zurab Abaşidze, Gia Sagareişvili, Davit Onoprişvili Gürcü Hayali'nin (Kartuli Otsneba) lideri Gia Volski ile görüştü. Görüşmede Özgür Demokratlar'ın Hükümet'den istedikleri, işbirliği ve bürokrat olarak çalışmak.

Eski Özgür Demokratlar Hükümetle Yakın Temasta
Chveneburi NET
Chveneburi NET
24 Ekim 2016 Pazartesi 22:55

8 Ekim'de seçim sonuçlarının açıklanır açıklanmaz Özgür Demokralar'ın (Tavisupali Demokratebi) lideri İrakli Alasania ardından Aleksi Petriaşvili, Viktor Dolidze, Zurab Abaşidze, Gia Sagareişvili, Davit Onoprişvili gibi Parti'nin ağır topları politikayı bıraktıklarını hükümetle işbirliğine hazır olduklarını ve bundan sonra bürokrat olarak hizmete hazır olduklarını beyan etmişlerdi. 

Özgür Demokratlar 8 Ekim'deki seçimlerde %4.81 oy almış %5'lik baraja takılmıştı.

Zurab AbaşidzeZurab Abaşidze, Gia Sagareişvili, Davit Onoprişvili Gürcü Hayali'nin (Kartuli Otsneba) lideri Gia Volski ile görüştü. Görüşmede Özgür Demokratlar'ın Hükümet'den istedikleri, işbirliği ve bürokrat olarak çalışmak.

Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Zurab Abaşidze, Ulusal Birlik Hareketi (Natsionaluri Modzraoba) ile çalışmayacaklarını, Hükümetle işbirliğine hazır olduklarını, Gürcistan'ın daha da gelişmesi için kamu hizmetinde bürokrat olarak çalışmak istediğni söyledi. 

Gazeteciler, Zurab Abaşidze'ye  2014 yılındaki "Bunlarla çalışılmaz" sözünü hatırlatınca. Abaşidze "O zamanki şartlar farklıydı, duygusal bir ortamda söylenen sözdü, bugünkü durum daha farklı" dedi. 

Gia VolskiGia Volski, ise görüşmenin ardından deneyimli bürokratlara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ancak  kulislerde konuşulana göre görüşmede Gia Volski'nin herhangibir kesin söz vermediği yönde.

Yine eski Özgür Demokratlar'ın ağır toplarından Viktor Dolidze'nin Avrupa Birliği Bakanı olarak adı geçiyor.

2014 yılında sert tartışmalar ve ağır suçlamalarının ardından Gürcü Hayali (Kartuli Otsneba) koalisyonundan ayrılmışlardı. Özgür Demokratlar (Tavisupali Demokratebi) "Kablo Yolsuzluğu" diye adlandırılan suçlamalarının ardından Özgür Demokratlar kökenli bürokratlar tutuklanmıştı.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.