Gürcistan, Acara'daki İkinci Tur Seçim Sonucu

Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Yerel Meclisi (Yüksek Şura) 21 üyeden oluşmaktadır. Bu 21 üyeli Yerel Meclis'in 14 üye iktidar partisi Gürcü Hayali Partisi (Kartuli Otsneba), 5 üye Ulusal Birlik Hareketi Partisi (Ertiani Natsionaluri Modzraoba), 1'er üye ise Vatanseverler Birliği (Patriotta Aliansi) ve Demokratik Hareket Partisi (Demokratiuli Modzraoba) aldı.

Gürcistan, Acara'daki İkinci Tur Seçim Sonucu
Chveneburi NET
Chveneburi NET
02 Kasım 2016 Çarşamba 21:23

Gürcistan'da ikinci tur seçimleri 30 Ekim 2016 tarihinde yapıldı. İkinci tur seçimlerinde %50'nin üzerinde oy alayaman Bölge Milletvekli seçimleri ile aynı anda Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Yerel Meclis (Yüksek Şura) seçimleri yapıldı. 

Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti'nde yapılan 6 Bölge Milletvekili seçimlerinin tamamını iktidar partisi Gürcü Hayali (Kartuli Otsneba) kazandı. Acara'da toplam 7 Bölge Milletvekili seçimin ilk turda Khulo'dan seçilmiş geriye kalan 6 bölge ise ikinci tura kalmıştı.

Zurab PataradzeGürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Yerel Meclisi (Yüksek Şura) 21 üyeden oluşmaktadır. Bu 21 üyeli Yerel Meclis'in 14 üye iktidar partisi Gürcü Hayali Partisi (Kartuli Otsneba), 5 üye Ulusal Birlik Hareketi Partisi (Ertiani Natsionaluri Modzraoba), 1'er üye ise Vatanseverler Birliği (Patriotta Aliansi) ve Demokratik Hareket Partisi (Demokratiuli Modzraoba) aldı.

Nugzar SurmanidzeKasım ayının sonuna kadar yeni üyelerle toplanacak Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Yerel Meclis (Yüksek Şura) başkanının adı eski sağlık bakanı Nugzar Surmanidze'nin adı geçiyor.

Yeni Yerel Meclis toplandıktan sonra halen görevde bulunan Zurab Pataradze ve hükümeti için Meclis'in güvenoyu süreci başlayacak. İktidar partisinin yetkili kurumları görevdeki Zurab Pataradze ile devam kararı alındığı takdirde güvenoyu alamama gibi bir kaygısı yok. İktidar partisinin Yerel Meclis'de 3/2 çoğunluğa sahip.

Vatanseverler Birliği liderlerinden Davit Tarkhan-Mouravi Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Yerel Meclis aday listesinin başındaydı ancak Davit Tarkhan-Mouravi Yerel Meclis'e girmeyeceği yerine Zaza Okruaşvili'nin geçeceği belirtildi.

Levan VarşalomidzeUlusal Birlik Hareketi Partisi'nin  (Ertiani Natsionaluri Modzraoba) Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Yerel Meclis aday listesinin 1 numaralı ismi, partinin lideri eski Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı (Başbakan) Levan Varşalomidze seçimin adil bir seçimin gerçekleşmediğini, onlarca seçim yolsuzluklarını hilelerini tespit ettiklerini bunların bir çoğunu video ve fotoğraflarla belgelediklerini ve Acara Yüksek Seçim Kurulu'na başvurduklarını dile getirdi. Varşalomidze, henüz Yerel Meclise girip girmeyeceklerinin belli olmadığını bununla ilgili değerlendirmelerin yapıldığını, değerlendirmelerin neticesini kamuoyu ile paylaşacakalrını dile getirdi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.