Gürcistan Parlamento Başkanı İrakli Kobakhidze İstifa Etti

Kaladze yaptığı açıklamda Parlamento Başkanı İrakli Kobakhidze’nin istifa kararı aldığını açıkladı.

Gürcistan Parlamento Başkanı İrakli Kobakhidze İstifa Etti
Chveneburi NET
Chveneburi NET
21 Haziran 2019 Cuma 19:31

Gürcü Hayalı (Kartuli Otsneba) Genel Sekrateri ve Tiflis Belediye Başkanı Kakha Kaladze yaptığı açıklamada Parti Meclisi’nin toplandığını ve mevcut durumu değerlendirdiklerini açıkladı. Kaladze muhalefeti intikam almakla suçladı ve gösterileri provake etmekle suçladı.  Kaladze, Polisin müdahelesi yasal çerçevede ve düzeni sağlamak yönünde olduğunu söyledi.

Kaladze yaptığı açıklamda Parlamento Başkanı İrakli Kobakhidze’nin istifa kararı aldığını açıkladı. Böylelikle göstericilerinin istediği ilk talep gerçekleşmiş oldu. Göstericiler Parlamento Başkanı İrkali Kobakhidze’nin ve göstericilere sert müdahele etmekle suçladığı İçişleri Bakanı Giorgi Gakharia’nın istifasını istemişlerdi. Muhalefet temsilcileri seçim kanunun yenilenerek, hükümetin istifa etmesini ve erken seçim taleplerini meydanlarda yineliyorlardı. 

Yasalara göre yeni meclis başkanının 14 gün içinde seçilmesi gerekiyor. Seçimlerde favori isim ise iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin muhtemel adayı Archil Talakvadze. Kobakhidze, 18 Kasım 2016'da göreve gelmişti.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.