Gürcistan Savunma Bakanı İstifa Etti

Gürcistan Savunma Bakanı Tina Khidaşeli ve Sorunlu Bölgelerle Barıştan ve Halkla Uzlaşıdan Sorumlu Devlet Bakanı Paata Zakaraişvili istifa etti.

Gürcistan Savunma Bakanı İstifa Etti
Chveneburi NET
Chveneburi NET
28 Temmuz 2016 Perşembe 23:45

Bir kaç ay önce “Gürcü Hayali” Partisi koalisyou oluşturan diğer partilerden ayrı olarak seçime gireceğini beyan etmişti. Bu arada koalisyondan ayrılan partilerde oldu. Ancak koalisyon Meclis’teki çoğunluğunu korudu.
 
Koalisyonda ilk ayrılan İrakli Alasani’nın lideri olduğu Özgür Demokralar idi.  2015’in yazına kadar İrakli Alasania Savunma Bakanlık görevini yürütüyordu. İrakli Ğaribaşvili’nin başbakanlığı dönemde Savunma Bakanlığı’nda başlatılan yolsuzluk soruşturmaları Özgür Demokratlar’ın koalisyondan kopuşu ile sonuçlanmıştı.
 
Koalisyondan ayrılan Özgür Demokratlar Hükümeti Rus yanlısı politika izlemekle suçlamıştı. Alasania NATO ve AB persfektifinden asla vazgeçmeyeceklerini ifade etmişti. İrakli Alasani’nın partisinin koalisyondna ayrılmasındna sonra yine koalisyonun diğer ortağı Gürcistan Meclis Başkanı Davit Usupaşvili’nin lideri olduğu Cumhuriyetçiler’den yine aynı zamanda eşi Tina Khidaşeli Gürcistan tarihinde ilk defa bir kadın Savunma Bakanlığına getirlmişti.  
 
Koalisyonun büyük ortağı Gürcü Hayali Partisi 8 Ekimde yapılacak  yapılacak seçime tek başına seçime girmesi kararından sonra Cumhuriyetçi kökenli bakanların yollarını ayırma vakti gelmişti.
 
Sürpriz olmyana bu istifa yurt dışında resmi ziayrette bulunduğu sırada Gürcistan Başbakanı  Giorgi Kvirikaşvili önemli temaslar için yurt dışında bu son görevi demişti. Gürcistan’a dönünce istafa eden Tina Khidaşevli istifanın ardından herhan gibi bir yorum yapmadı.
 
Tina Khidaşeli ile birlikte Sorunlu Bölgelerle Barıştan ve Halkla Uzlaşıdan Sorumlu Devlet Bakanı  Paata Zakaraişvili istifa etti.
Paata Zakaraişvili
Davit Usupaşvili - Tina Khidaşeli
Davit Usupaşvili - Tina Khidaşeli


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.