Saakaşvili: ‘Kazanacağız’

Gürcistan’ın 3.devlet başkanı Mihail Saakaşvili parlamento seçimleri öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu.

Saakaşvili: ‘Kazanacağız’
04 Ekim 2016 Salı 11:26

Gürcistan’ın 3.devlet başkanı Mihail Saakaşvili parlamento seçimleri öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu.

Gürcistan eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili 8 ekimdeki seçimler öncesinde katıldığı Facebook canlı bağlantısında halka seslendi. Şu anda Ukrayna’nın Odessa valisi olarak görev yapan Saakaşvili muhalefetteki UNM partisinin parlamento seçimlerini kazanacağını ve ardından kendisinin vatanına geri döneceğini belirtti. Geri döndükten sonra yeni hükümet kurma çalışmaları yapacaklarını söyleyen Saakaşvili önümüzdeki dönemin Gürcistan açısından çok kritik olduğu bilgisini verdi.

Saakaşvili’nin açılamalarından bazı satırbaşları:

“8 ekimde kazanacağız ve bu zaferi birlikte kazanacağız, bundan hiç şüpheniz olmasın.”

“Seçimlerin ardından kesinlikle Gürcistan’a gelerek yeni hükümetin kurulmasında aktif rol oynayacağım. Bu çalışmaların yapılması Gürcistan’ın yeniden inşası için şart.”

“Gürcistanda buluşmamıza artık çok az kaldı. Halkımla yeniden bir arada olmak için sabırsızlanıyorum.”

Mihail Saakaşvili geçtiğimiz yıl Gürcistan vatandaşlığını kaybetmeden önce UNM partisinin başkanlığını yapıyordu. Kendisi hakkında çıkan yakalama kararının siyasi sebeplerden kaynaklandığını belirten Saakaşvili, seçimlerle birlikte bu sorunların da çözüleceğine inandığını söyledi.

“Şu anda beni gözaltına almakla tehdit edenler bile beni sevgiyle karşılayacak’ diyen Saakaşvili eski partisinin kazanacağına olan inancının tam olduğunu belirterek şu andaki yönetimin panik havasında olduğunu ve kaybetmeye hazır olmaları gerektiğini söyledi.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.