Saakaşvili Ukrayna'da Parti Kuruyor

Ukrayna'da yeni siyasi parti kuracağını açıklayan Sakaşvili, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, hedefinin, erken parlamento seçimlerinin yapılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Saakaşvili Ukrayna'da Parti Kuruyor
Chveneburi NET
Chveneburi NET
28 Kasım 2016 Pazartesi 14:33

Gürcistan'ın eski Devlet Başkanı Mikehil Saakaşvili geçen yılın Mayıs ayından beri yürüttüğü Ukrayna'nın Odesa valiliğinden 7 Kasım'da istifa etmişti.

Saakaşvili, istifa kararının ardından yaptığı açıklamada, ülkede yolsuzlukla mücadelenin gerektiği gibi yapılmadığını ileri sürerek "İstifa etmeye karar verdim. Mücadelemde yeni bir aşama başladı. Ben pes etmeyeceğim, yorulmayacağım." ifadelerini kullanmıştı. Saakaşvili, mevcut hükümetin yolsuzluğa ortak olduğunu iddia etmişti.

Petro PoroşenkoÖnce, Ukrayna başbakanı Arseniy Yatsenyukla ters düşen Mikheil Saakaşvili, bugün de Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yu eleştirerek istifa etti. Saakaşvili, istifa kararı almasında 'bardağı taşıran son damlanın', bürokratların elektronik mal ve gelir beyanı olduğunu belirten Gürcü siyasetçi, 'Milyarları olduğunu söyleyen ve hala devletten sosyal yardım alan bu küstah suratları gördüğümde, başka söz bulamıyorum' diye konuşmuştu.

Ukrayna Bakanlar Kurulu'nun Saakaşvili'nin istifasını kabul ettikten sonra. Devlet Başkanı Petro Poroşenko, imzaladığı bir diğer kararnameyle, Saakaşvili'nin danışmanlık görevine son vermişti.

İçişleri ve Adalet bakan yardımcılıkları ve Başsavcı vekillik gibi kritik görevlerde bulunan Gürcü bürokratları da Saakaşvili'nın istifasının ardından görevlerinden istifa etmişti.

Mikheil Saakaşvili,Ukrayna'da yeni siyasi parti kuracağını açıklayan Sakaşvili, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, hedefinin, erken parlamento seçimlerinin yapılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Kurmaya hazırlandığı oluşum hakkında da bilgi veren Saakşvili, bu yeni oluşumda bir dönemden daha fazla süre görev yapmış milletvekillerinin, iki yıldan daha uzun süre devlette çalışmış kişilerin ve büyük işadamlarının bulunmayacağını belirtti. 

Siyasi oluşum konusunda diğer partilerden siyasetçilerle müzakere yürütmeyeceğini ifade eden Sakaaşvili, kendisinin sadece halka başvuracağını dile getirdi.
 
Gürcistan vatandaşlığından Ukrayna vatandaşlığına geçen Saakaşvili, Devlet Başkanı olamıyor ancak başbakanlık için bir engel yok.





 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.