Türkiye'de Yaşayan Çifte Vatandaşlarının Gürcistan Seçimlerinde Oy Kullanabilmeleri İçin Kayıt

Türkiye'de yaşayan Gürcistan vatandaşları/çifte vatandaşlar oyunu Türkiye'de kullanacakların Gürcistan Elçilik yadakonsolosluklara "Konsolosluk Kaydı" yaptırmaları gerekiyor.  Bu kayıt işlemi 17 Eylül’e kadar yaptırınız.

Türkiye'de Yaşayan Çifte Vatandaşlarının Gürcistan Seçimlerinde Oy Kullanabilmeleri İçin Kayıt
Chveneburi NET
Chveneburi NET
13 Eylül 2016 Salı 01:40

8 Ekim 2016 tarihinde Gürcistan'da yapılacak Genel Seçim'de (Parlamento) Türkiye'deki Gürcistan vatandaşlarıda oy kullanabilecekler. Gürcistan seçimlerinin oldukça çekişmeli geçeceğine benziyor.

Türkiye'de yaşayan Gürcistan vatandaşları/çifte vatandaşlar oyunu Türkiye'de kullanacakların Gürcistan Elçilik yadakonsolosluklara "Konsolosluk Kaydı" yaptırmaları gerekiyor.  Bu kayıt işlemi 17 Eylül’e kadar yapınız.

"Konsolosluk Kaydı"nı online yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki yolu sırasyla takip edin.
 

1- https://geoconsul.gov.ge/en/register/visit
2- OK
3- Citizenship of Georgia (seçin)
4- Next
5- Choose Georgian Consular Office (Size en yakın, bağlı bulunduğunuz ilin konsolosluğu seçin)
6- Next
7- Provide Your Personal Information (Formu doldurun)
8- Request for consular registration (Formun sonundaki bu alanı mutlaka işaretleyin)
9- Next

Not: Fotoğrafa gerek yoktur.

Onlarca partinin yarışacağı seçimlerde görevdeki Başbakan Giorgi Kvirikaşvili'nın partisi Gürcü Hayali Partisi (Kartuli Otsneba), Saakşvili'nin kurduğu ve Gürcistan Meclis eski başkanı Davit Bakradze'nin liderlik yaptığı Ulusal Birlik Hareketi Partisi, (Ertiani Natsionaluri Modzraoba) Gürcistan'ın BM eski temsilcisi ve şimdiki koalisyonun eski ortağı İrakli Alasania'nın liderlik yaptığı Özgür Demokratlar (Tavispali Demokratebi), uzun yıllardır muhaleftte sert demeçlerle gündeme gelen Şalva Natelaşvili'nin liderlik yaptığı İşçi Partisi (Leiboristuli Parti), İrma İnaşvili'nin liderlik yaptığı Vatansever Birliği Patisi (Pattriotta Aliansi), ateşli Rus yanlısı politka izleyen Gürcistan Parlamentosu eski başkanı Nino Burcanadze'nin liderlik yaptığı Demokratik Hareket Partisi (Demokratiuli Modzraoba), opera sanatçısı ve hayırsever Paata Burculadze'nin liderlik yaptığı Halk İçin Devlet Patisi (Sakhelmtsipo Khalkhistvis) katılıyor.

Giorgi Kvirikaşvili, Gürcü Hayali Partisi
Davit Bakradze, Ulusal Birlik Hareket Partisi
Şalva Natelaşvili, İşçi Partisi
Davit Usupaşvili, Cumhuriyetçeiler Partisi
İrakli Alasania, Özgür Demokratlar

1- https://www.geoconsul.gov.ge/ka/register/visit
2- დადასტურება
3- საქართველოს მოქალაქე (აირჩიეთ)
4- შემდეგი
5- აირჩიეთ საქართველოს საკონსულო სამსახური
6- შემდეგი
7- მიუთითეთ პერსონალური მონაცემი (შეავსეტ)
8- გთხოვთ, დამაყენოთ საკონსულო აღრიცხვაზე (მონიშნეთ)
9- შემდეგი

P.S. პოტპ სურათი საჯირო არალი.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zeki - 8 yıl önce
Kimse bu konuda duyarlılık gostermemistir Kimse martal okumasın Tabii olan haklarını korumak zorunda bunun için gerekli olan seçimde OY kullanma hakkını kullanmak zorunluluğu vardı ama banane dedi. Söylenecek bir söz yok. ?....