Zviad Kvaçantiradze, Diaspora'dan ve Kafkasya'dan Sorumlu Komisyon Başkanı Oldu

Gürcistan'ın İstanbul eski Başkonsolosu Zviad Kvaçantiradze, yeni Parlamento'da Diaspora'dan ve Kafkasya'dan Sorumlu Komisyon Başkanı seçildi.

Zviad Kvaçantiradze, Diaspora'dan ve Kafkasya'dan Sorumlu Komisyon Başkanı Oldu
Chveneburi NET
Chveneburi NET
28 Kasım 2016 Pazartesi 14:50

Gürcistan'ın İstanbul eski Başkonsolosu Zviad Kvaçantiradze, yeni Parlamento'da Diaspora'dan ve Kafkasya'dan Sorumlu Komisyon Başkanı seçildi.

Zviad Kavaçantiradze 2005-2009 yılları arasında İstanbul'da Gürcistan Başkonsolosluk görevinde bulunmuştu. Gürcistan'a döndükten sonra politikaya atılmış Bidzina İvanişvili'nin liderliğinde kurulan ve kurucu üyesi olduğu Gürcü Hayali Partisi'nden (Kartuli Otsneba) Ozurgeti Bölge Milletvekili seçilmiş, kısa sürede Parti içerisinde üst düzey görevlere gelmişti. Zviad Kavaçantiradze enson Parti Meclisi üyeliği ve önceki Parlamento'da Dışileri Komisyon 1. Yardımcılık görevlerinde bulunmuş aynı zamanda Haziran 2015'den buyana AB-Gürcistan Parlamento Birliği Eş-Başkanlık görevini de yürütüyordu.

Zviad Kavaçantiradze, yeni kurulan Parlamento'da kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kvaçantiradze, diaspora ile ilişkilerini daha da genişleteceğini, Dışişleri Bakanlığı ile işbirliğinde olacağını ve AB ile uyum konusunda maksimum çaba göstereceğini belirtti. İşgal altındaki Gürcistan topraklarında (G. Osteya-Tsikhinvali ve Abkhazeti) yaşayanların insanı yardımın ulaştırılması, can ve mal güvenlğinin sağlanması için gayret göstereceğini belirten Kvaçantiradze, bu toprakları barışçı yollardan geri kazanmak için çalışacağını söyledi. Kvaçantiradze, Gürcistan'ın uluslararası arenada kültür, dil ve edebiyat alanlarındaki popülaritenin arttırılması için çalışacağını belirtti.

İşgal altındaki topraklarının tanınamama yönünde  diaspora ile etkili çalışmaları yürüteceğini vurgulayan Kvaçantiradze, ortak kaderi paylaşan diğer Kafkas halkları ile Gürcü diaspora ile diyalog zeminini tesisi için çalışmalar yürüteceğini söyledi. Büyük bir güce sahip Gürcü diasporası ile gurur duyduğunu belirten Kvaçantiradze, diasporadan Gürcistan'a daha çok yatırım imkanlarını oluşturacaklarını bu yönde çalışacağını söyledi.

Zviad Kvaçantiradze
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.