Chveneburi.Net - Gürcü Kültür Evi

Muhteşem "Gürcü Gecesi ve Sergisi" Ardindan

Faaliyetler

Gürcü Kültür Evi'nin 19 Nisan 2015, Pazar günü düzenlediği "Gürcü Gecesi ve Geleneksel Gürcü El Sanatları Sergisi" muhteşemdi. Gürcü gecesinde Bayar Şahin ve kızları, Maiam Elieşvili, Dito Kisişvili, İberya Özkan-Kafdağı Müzik Grubu ve Giorgi Çitauri katıldı.

Gürcü Kültür Evi'nin 19 Nisan 2015, Pazar günü düzenlediği "Gürcü Gecesi ve Geleneksel Gürcü El Sanatları Sergisi" muhteşemdi.

Gürcistan'dan Gürcü el sanatları sergisi göz doldurdu. 19:00'da başlayan sergiyi merak eden konuklar sergi alanını doldurdurdular. Hepisi biribirinden güzel geleneksel Gürcü motifleriden oluşan dokuma ve keçeden yapılmış kök boyaları ile boyanmış el işi ürünler konser programı bitene kadar gezildi.

20:00'da başlayan konser programı için salonu dolduran konukların heyecanlı bekleyişleri ardından konser programına geçildi. Gürcistan'dan çalışmak için burada bulunan gurbetçi Gürcülerin yoğun ilgi gösterdiği gecenin açılışını Gürcü Kültür Evi Bşk. Erdal Küçük'ün konukları selamlaması ile başladı. Gece Gürcü Kültür Evi'nin faaliyetlerini tanıtan kısa bir tanıtım videosu gösterildi.

Sahneye çıkan ilk grup Kafkas-Gürcü danslarının ustası Ertoba oldu. İki defa sahne alan Ertoba geceye özel nefes kesen danslarıyla gecenin en çok dikkat çeken gösterilerini yaptı.

Ardından yoğun alkış ve tezahüratlarla sahne alan sanatçılar sırasıyla sahne almaya başladılar. Konserde Gürcistan'dan geleneksel Gürcü müziğinin parlayan genç yıldızları Giorgi Çitauri, Mariam Elieşvili ve Dito Kisişvili söyledikleri şarkılar ve sahne performansları ile büyük beğeni topladı.
Konserin sürpriz konuğu Gürcistan'dan Tiko Samadaşvili, Türkiye'den ise Erol Alkan'dı.

Türkiye'den ise Gürcü müziğin temsilcileri İberya Özkan, Kafdağı Müzik Grubu, Türkiye'den ve Gürcistan'dan derlenmiş birbirinden güzel eserleri geceye katılan konukların eşliği ile devam etti. Ardından Türkiye ve Gürcistan'da Gürcü müziğinin sevilen yorumcusu Bayar Şahin'in kızları Damla-Yudum ve Tamara sahne aldı. Kızlar sempatik ve güzel sesleriyle salona ayrı bir ahenk ve coşku verdi. Ardından Bayar Şahin sahne aldı. Bayar Şahin "Gürcü Gecesi"nde Gürcü müzik ziyafetinin son sanatçısıydı. Bayar Şahin sahnedeki dinamik performansıyla gecenin dinamizmini doruğa çıkaran sanatçıydı. Bayar Şahin gecede söylediği şarkılarla horonlar oynandı, Gürcüce ve Lazca şarkılarla müzik ziyafetin en güzel örneklerini sergiledi.

Gürcüce Seçmeli Ders ve Teşekkür...

Gürcü Kültür Evi Bşk. Erdal Küçük, "Gürcü Gecesi ve Geleneksel Gürcü El Sanatları Sergisi"ne tüm Gürcü ve Gürcü dostlarına, hemşeri sivil toplum kuruluşu temsilcilerine sonsuz teşekkülerimi iletiyorum'' direk gecenin kapanışını yaptı. Etkinliğin hazırlanmasında katkıda bulunan başta Gürcü Kültür Evi Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere tüm hemşerilerine teşekkür eden Erdal Küçük, "Buyıl Türkiye'de bir kaç yerde Deda Ena (Ana Dili) konferansları yapıldı, bu konferanslar buyıl daha anlamlıydı, çünkü 2014 yılında Gürcü Kültür Evi'nin organisayonu ile Türkiye'deki okullarda Gürcüce seçmeli dersin okutulmasını sağlamıştır. Türkiye'deki Gürcüler için, Türkiye ve Gürcistan tarihinde Ana Dili alanında yapılabilecek en büyük ve en önemli bir çalışmayı yaptığımızdan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bugünlerde Gürcüce seçmeli ders için 5. ve 6. sınıflarda okutulmak üzere kitapları hazırlatıp Milli Eğitim bakanlığa teslim ettik. Kitapların kabul edildiğinde bu mutlluluğu sizinle paylaşma fırsatı bulur ümidini taşıyorum. Gelecek yılda okula giden çocuklarımıza Gürcüce kitapları tetiştirme ümidini taşıyorum'' dedi.

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.