Chveneburi.Net - Gürcü Kültür Evi

Sel Felaketi İçin Yardım ve Teşekkürler

Faaliyetler

Türkiye'deki Uluslararası İnsani Yardım Vakfı, Gürcü Kültür Evi işbirliği ile Gürcistan'da yaşanan sel felaketinde zarar gören ailelere üç TIR yardım malzemsi yardım yapacak. Vakıf bu yardım malzemelerini bizzat kendisi götürüp Tiflis Belediyesi ile birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtım yapacak.

Türkiye'deki Uluslararası İnsani Yardım Vakfı, Gürcü Kültür Evi işbirliği ile Gürcistan'da yaşanan sel felaketinde zarar gören ailelere 1000 (1X5.8 kg) adet temizlik malzemelerinden oluşan hijyen paketi ve 900 (1X21 kg) adet gıda kumanya paketinden oluşan TIR tüm izinlerini aldı ve yarın (27.06.2015) yola çıkıyor. Vakıf bu yardım malzemelerini bizzat kendisi götürüp Tiflis Belediyesi ile birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtım yapacak.

Yardım konsunda inisyatifi ve desteğinden dolayı vakıf yöneticilerine sonsuz şükranlarımızı iletiyoruz bu vakıftan yardım için iletişimi Gürcü hemşerimiz Zeki Osmanağaoğlu organize etti. Değerli katkılarındna dolayı Zeki Osmanağaoğlu'na Gürcü Kültür Evi olarak teşekkür ederiz.

Ayrıca, Gürcü Kültür Evi'nin'de içinde bulunduğu Yardım Komisyonu'nunun (Gürcü Sanat Evi, Gürcü Kültür Merkezi, Gürcistan Dostluk Derneği, Gürcü Kültür Evi, Beykoz Batum ve Havalisi Gürcü Kültür Derneği ve Düzce Gürcü Kültür Derneği) organizasyonu ile toplanan yardımlar ise yaklaşık bir TIR olmuş. O da yarın (27.06.2015) yola çıkıyormuş.

Sel felaketinin yaşandığı ilk günden yardım malzemelerini İnegöl Kafkas Folklor & Kültür Derneği toplamaya başlamıştı. İnegöl Kafkas Folklor & Kültür Derneği'nin topladığı yaklaşık bir TIR yardım malzemesi Tiflis'e ulaştı. Gürcü derneklerinin oluşturduğu Yardım Komisyonu'nun ve İnegöl Kafkas Folklor & Kültür Derneği'nin yardım malzemelerini Şemsettin İyem'in (Giorgi İremadze) Unipac taşımacılık şirketi ve Ulaş Kolçak'ın Dermirkol taşımacılık şirketi taşıyor, destekeri için teşekkür ederiz.

Gürcü Kültür Evi'ne sel felaketi için yardım malzemeleri getirenlere duyarlılıkları için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gürcü Kültür Evi'ne gelen bu yardım malzemeleri Taşdelen'deki toplama merkezine teslim edilmiştir.

Bir daha bu tür felaketlerin olmaması ümidi ile...

Gürcü Kültür Evi

------------------------------------------------------------------------

დიდი მადლობა წყალდიდობის დროს დახმარების გამო

თურქეთში მოქმედი საერთაშორისო ჰუმანიტარული დახმარების ფონდი, სტამბოლის ქართული კულტურის სახლთან თანამშრომლობით, საქართველოში, თბილისში წყალდიდობით დაზარალებულებს დახმარების ხელს უწვდის. წყალდიდობით დაზარალებულებს გაეგზავნებათ ათასი ყუთი ჰიგიენური დანიშნულების საგნები (1X5.8 kg) და ცხრაასი ყუთი საკვები პროდუქტი (1X21 kg). აღნიშნული ჰიმანიტარული დახმარებით დატვირთული სატვირთო მანქანა თურქეთიდან ხვალ, 27 ივნისს, ყველა საჭირო ნებართვის მიღების შემდეგ შემოვა საქართველოში. ფონდის წარმომადგენლები მოჰყვებიან ტვირთს და თბილისის მერიასთან ერთობლივად გადასცემენ  მას დაზარალებულებს.

უღრმეს მადლობას მოვახსენებთ საერთაშორისო ჰუმანიტარული დახმარების ფონდის გამგეობას, ასევე, მადლობას ვუხდით, ქართული კულტურის სახლის სახელით, ჩვენს თანამემამულეს ზექი ოსმანოღლუს ფონდთან ნაყოფიერი თანამშრომლობისათვის.

ამას გარდა, ქართული კულტურის სახლისა და თურქეთის ქართველობის სხვა ორგანიზაციების (ქართული ხელოვნების სახლი, ქართული კულტურის ცენტრი, ბეიქოზის ბათუმელ ქართველთა კულტურის საზოგადოება და დუზჯეს ქართული კულტურის საზოგადოება) ერთობლივი ძალისხმევით, შეგროვდა ჰუმანიტარული დახმარება, რომლითაც დატვირთული ერთი სატვირთო ავტომანქანა ხვალ გამოემართება საქართველოსკენ.

თბილისში მომხდარი წყალდიდობის პირველივე დღიდან ინეგოლის კავკასიური ფოლკლორისა და კულტურის საზოგადოებამ დაზარალებულთათვის დახმარების შეგროვება დაიწყო. ინეგოლის საზოგადოების მიერ გამოგზავნილი დახმარება უკვე ჩავიდა თბილისში.

ინეგოლის საზოგადოებისა და სტამბოლიდან გამოგზავნილი ჰუმანიტარული დახმარებების გადაზიდვას აწარმოებს შემსეტტინ იემის (გიორგი ირემაძე) გადამზიდავი ფორმა უნიპაკი, ასევე ულაშ კოლჩაკის გადამზიდავი ფირმა დემირკოლი. ქართული კულტურის სახლმა მიღებული ჰუმანიტარული დახმარება თაშდელენის საწყობში ჩაიბარა.

სტამბოლის ქართულიმ კულტურის სახლი მადლობას უხდის აღნიშნულ პირებს გულისხმიერებისა და მხარდაჭერისთვის.

მშვიდობასა და ჯანმრთელობას გისურვებთ.
 

ქართული კულტურის სახლი


 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.