Chveneburi.Net - Gürcü Kültür Evi

Gürcüler

Kitaplar

Özge Ç. Denizci’nin 2004-2009 yılları arasında, Türkiye’de ve ağırlıklı olarak Gürcistan’da yapmış olduğu müzikal araştırmaları, “Gürcüler: Dil, Tarih, Kültür ve Müzik” adlı kitabında toplandı.

GÜRCÜLER

Özge Ç. Denizci’nin 2004-2009 yılları arasında, Türkiye’de ve ağırlıklı olarak Gürcistan’da yapmış olduğu müzikal araştırmaları, “Gürcüler: Dil, Tarih, Kültür ve Müzik” adlı kitabında toplandı. Yazarın “Gürcistan Müzik Kültüründe Polifoni ve Performans Pratikleri” başlıklı bitirme projesiyle başladığı Gürcü müziği çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan bu kitapta, Gürcü müziğinin ayrıştırıcı özelliklerinin yanı sıra Gürcistan tarihi, kültürü ve dili ile ilgili detaylar da bulunuyor.

Düğünlerinden cenaze törenlerine, dillerinden tarihlerine her bir kültürel öğenin müzikle yoğrulduğu, insan sesinin birlikte iş yapmaktan, birlikte ağlamaya kadar harmanlandığı Gürcistan’a dair merak edilen pek çok şeyi bu kitapta bulmak mümkün. 

Sınır komşumuz Gürcistan’da detaylı bir etnografik çalışmanın ve uzun süren araştırmaların ürünü olan bu kitapta, Gürcü kültürünün başka kültürlerle olan benzerlikleri ve ilişkileri de irdeleniyor.

Tarih, dil, kültür ve müzik... Gürcüler hakkında kaynağından bilgi edinme şansını bu kitapla bulacaksınız...

Yazara İlişkin
1982 doğumlu, araştırmacı ve müzik yazarı Özge Ç. Denizci'nin 2000 yılından başlayarak çeşitli dergilerde müzik ve sosyoloji ile ilgili makaleleri yayınlandı, müzik konulu pek çok belgesel film çekti. Akşam Gazetesi’nin eklerinde muhabirlik yaptı. Volume, Sound, Yeni Aktüel, Cosmogirl, Draje, Orkestra, Nokta, Ekmek Mizah Dergisi ve Cinecafe'de yazıları yayınlandı. Halen Akşam Gazetesi’nin eklerine dışarıdan haber yapıyor, Kadıköy Dergisi’nde “Bozuk Çalar” isimli köşesinde yazıyor ve ikinci kitabını yayına hazırlıyor.

Eser: Gürcüler
Kategori: Dil, Tarih, Kültür ve Müzik
Yazarı: Özge Ç. Denizci
Yayınevi: Chiviyazıları Yayınevi (mjora)
Baskı Yılı: 2010
Sayfa: 216

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.