Chveneburi.Net - Gürcü Kültür Evi

"Deda Ena" Seti Çıktı

Kitaplar

Kendi kendinize Gürcüce öğrenmek, okumak ve yazmak için Deda Ena kitabı, defter ve harf desteden oluşan "Deda Ena" seti çıktı.

"DEDA ENA" SETİ ÇIKTI

Kendi kendinize Gürcüce öğrenmek, okumak ve yazmak için Deda Ena kitabı, defter ve harf desteden oluşan "Deda Ena" seti çıktı.

Deda Ena kitabı: 64 sayfa, büyük boy ve renkli.
Defter: Gürcüce harflerin yazımına uygun ve 64 sayfadan oluşuyor.
Harf Destesi: Bir yüzünde 33 Gürcü harfleri, diğer yüzünde de aynı harflerden oluşan Gürcüce-Türkçe sözlük var. 

ÖNSÖZ

Deda Ena, Gürcüce okuma yazma öğrenmek isteyenlere yardımcı olma düşüncesiyle hazırlandı. Bugüne değin yayımlanmış birçok Deda Ena’dan yararlanan bu Gürcüce okuma yazma kitabı, bütün Deda Ena’lar gibi, ünlü Gürcü eğitimci İakob Gogebaşvili’nin Deda Ena’sını temel alıyor. Ancak Türkçe bilenlere okuma yazmayı öğretmeyi amaçladığı için, diğer Deda Ena’lardan farklı yanları bulunuyor. Bu kitapta geçen sözcüklerin Türkçe karşılıkları verilmiş, okuma parçalarının Türkçe çevirileri yapılmış, kitapta geçen sözcükleri içeren kısa bir sözlük hazırlanmıştır.

Kitap boyunca verilen okuma parçalarının, daha çok birebir çevirileri yapılmıştır. Çünkü burada, edebi bir çeviri değil, Gürcüce metnin birebir karşılığının verilmesi amaçlanmıştır. Sözlük bölümündeki Türkçe karşılıklar da, bu kitaptaki anlamlarla sınırlı tutulmuştur. 

Gürcü alfabesi 33 harften ve fonemden oluşuyor. Bu harflerin 5’i sesli, 28’i sessiz. Sessiz harflerin 10’u (k, p, t, R, y, c, Z, w, W, x) Türkçede var olmayan fonemler, telaffuzları da ancak işitme yoluyla öğrenilebilir. Biz burada bu seslerin farkını, harflere işaretler koyarak göstermeye çalıştık.

Kitap, Defter ve Deste takım halinde 25 YTL'den satılmaktadır. 5 adet ve üzeri siparişlerde %20 iskonto yapılıyor  bu ücrete kargo bedeli dahil.

"Deda Ena" setini edinmek isteyenler aşağıdaki hesap numaralarından birine bedelini havale ettikten sonra adres bilgilerimail veya faks yoluyla aşağıdaki iletişim adresine gönderebilirsiniz. 

Şenol Taban adına Hesap Numaraları: 
İş Bankası Davutpaşa Şb. 1149 0322700 
Yapı Kredi Sirkeci Şb. 62371939 
Garinti Bankası Topkapı Şb. 286 6696221 
Posta Çeki Hesabı: 5392277

Kredi kartıyla edinmek isteyenler aşağıdaki bilgileri doldurarak yine mail veya faks yoluyla iletişim adreslerine gönderebilirsiniz.
Adı Soyadı 
16 haneli kart numarası 
Son kullanma tarihi 
Kartın arkasındaki 3 rakamlı güvenlik numarası

İletişim:
Tel.:
  0212 554 83 70 
Gsm: 0532 721 13 60 
Faks: 0212 556 94 47

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.