Chveneburi.Net - Gürcü Kültür Evi

Gürcistan Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Görüştü

GÜNDEM

9. Büyükelçiler Konferansı'nda büyükelçilere hitap etmek için Türkiye'ye gelen Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Canelidze, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

9. Büyükelçiler Konferansı'nda büyükelçilere hitap etmek için Türkiye'ye gelen Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Canelidze, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan'ın NATO'ya olan güçlü desteğini bir kere daha dile getirdi. Çavuşoğlu, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının nasıl hazırlanacağını ele aldıklarını, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılışını bu yıl zirve vesilesiyle gerçekleştireceklerini söyledi. Görüşmede ekonomi, Suriye ve Karadeniz gibi bölgesel konularda konuşuldu.

Konuk Bakan Canelidze Gürcistan'ın iyi bir dostu olan Türkiye ile stratejik ortak olduklarını iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 25'inci yılını kutladıklarını kaydetti.  

Canelidze, Türkiye ve Gürcistan ilişkilerinin, iki komşu ülkenin ortak çıkar ve saygı temelinde nasıl işbirliği ve ortaklık geliştirebileceği konusunda örnek olduğuna dikkati çekti. 

Siyasi alanda mükemmel bir ilişkiye sahip iki ülkenin ekonomik alanda da ilişkilerini geliştirdiğini kaydeden Canelidze, Türkiye'nin Gürcistan'ın bir numaralı ticari ortağı olduğunu söyledi.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Canelidze, "Şimdi küresel barışı tehdit eden bütün terörist ve radikal gruplara karşı dünyanın tek ses olma zamanı. Türkiye, bölgede barışın inşa edilme sürecinde en büyük çabayı gösteren ülkelerden biri." dedi.

Büyükelçiler ve diplamatlara hitapm eden konuk Bakan Canelidze büyükelçilere, transit ulaşım ve enerji işbirliği yönündeki işbirliğinin gelişmesi yönünde çalışmalarını önerdi. Türkiye ve Gürcistan arasındaki çok yünlü işbirliğini değerlendiren Canelidze, Türk yatırımcılarının dahada fazla yatırım yapması yönündeki temennilerini dile getirdi.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.