2000 Laz Kelime - Yeni Lazca Sözlük

Tbilisi’de genç bilimadamı Tea Kalandia’nın hazırladığı 2000 Laz Kelime (Hopa şivesine dayanan Lazca Kısa Sözlük) yayınlandı. Kitabın redaktorü Prof. Guram Kartozia yaptı.

2000 Laz Kelime - Yeni Lazca Sözlük
11 Eylül 2005 Pazar 12:44

2000 Laz Kelime - Yeni Lazca Sözlük

Tbilisi’de genç bilimadamı Tea Kalandia’nın hazırladığı 2000 Laz Kelime (Hopa  şivesine dayanan Lazca Kısa Sözlük) yayınlandı. Kitabın redaktorü Prof. Guram Kartozia yaptı.

Gürcüstan’da Lazca sözlük ilk kez yayınlanmaktadır. Bir çok bilimadamı sözlüklerin çeşitli şiveleri üzerinde çok uzun yıllardan beri çalışmaktadır.
  
Kitabın hazırlanmasında katkıda bulunanlar: Mamula Tandilava ve ailesi, Nodar Kakabadze, Avtandil Abuladze, İaşa ve Dato Bakradze, Filoloji doktoru Omar Memişişi.

Tbilisi İvane Cavahişvili Devlet Üniversitesi mensubu olan Tea Kalandia sözkonusu sözlükte yer alan sözlükleri 2004-2005 yıllarında Sarp Köyünde (Gürcüstan tarafında) yaptığı bilimsel araştırmalar sırasında topladı. Kalandia sözlüğün geliştirilmesi için çalışmalara devam etmektedir.

Sözlüğün bir diğer özelliği de Lazca'ya Türkçe ve Rumca'dan girmiş kelimelerin işaretlenmiş olduğudur.

Toplam 94 sayfadan oluşan sözlük Artanuci Yayınevi'nin başlattığı "Kolxuri Seri"’nin birinci kitabıdır. Serinin genel redaktorü tarih doktoru Buba Kudava yaptı.



 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.