Chveneburi.Net - Gürcü Kültür Evi

AB'den Tskhinvali'ye Gürcü Doktor Gaprindaşvili'yi Derhal Serbest Bırakma Çağrısı

GÜNDEM

Gürcistan’daki AB Temsilciği, Tskhinvali'nin Tiflis merkezli doktor Vazha Gaprindaşvili'yi 21 ay süreyle hapse mahkum etme kararına tepki olarak 20 Aralık’ta bir bildiri yayınladı.

Gürcistan’daki AB Temsilciği, Tskhinvali'nin Tiflis merkezli doktor Vaja Gaprindaşvili'yi 21 ay süreyle hapse mahkum etme kararına tepki olarak 20 Aralık’ta bir bildiri yayınladı .

Dünkü açıklamada, Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Baş Sözcüsü Peter Stano, AB'nin “9 Kasım'da gözaltına alınmasından bu yana Sayın Gaprindaşvili'nin derhal serbest bırakılması için defalarca çağrıda bulunduğunu" belirterek, “Bugünkü gelişmeler ışığında, Tskhinvali'deki kontrol yetkililerden Sn. Gaprindashvili'yi derhal serbest bırakmaları ve onu ailesine kavuşturmaları yönündeki beklentilerimizi yinelediklerini” söyledi.

Sözcü, “yerel nüfus için sınırsız dolaşım özgürlüğünü geri getirme amaçlı acil önlemler almanın" öneminin de altını çizdi.

Moskova destekli Tskhinvali makamlarının kararıyla, işgal altındaki bölge ile Gürcistan arasındaki bütün sınır kapıları Eylül ayı başlarından beri kapalı kalmaya devam ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.