Chveneburi.Net - Gürcü Kültür Evi

Ressam

Kitaplar

Bu kitaptaki öyküler, uluslararası üne sahip bir Gürcü ressamın Öyküleri. Bu öykülerin yazan Gogi Çagelişvili, biri bu kitap kapağında da yer alan, en güzel İstanbul resimlerinin de ressamı. Gogi. kendi yaşantısı üzerine kurgulamış olduğu izlenimi veren, birbiriyle bağlantılı öykülerinde, annesini kaybeden bir çocuğunun duygusal gelgitlerini, yetişkinliğe geçerken yaşadığı hayal kırıklıklarını, bir ressamın sıkıntılı sanat ve aile yaşamını anlatıyor. Gürcü edebiyatını özgü o ince mizah duygusu, Gogi'nin öykülerinde de kendini hissettiriyor.

Bu kitaptaki öyküler, uluslararası üne sahip bir Gürcü ressamın Öyküleri. Bu öykülerin yazan Gogi Çagelişvili, biri bu kitap kapağında da yer alan, en güzel İstanbul resimlerinin de ressamı. Gogi. kendi yaşantısı üzerine
kurgulamış olduğu izlenimi veren, birbiriyle bağlantılı öykülerinde, annesini kaybeden bir çocuğunun duygusal gelgitlerini, yetişkinliğe geçerken yaşadığı hayal kırıklıklarını, bir ressamın sıkıntılı sanat ve aile yaşamını anlatıyor. Gürcü edebiyatını özgü o ince mizah duygusu, Gogi'nin öykülerinde de kendini hissettiriyor.

Gogi Çagelişvili,uluslararası üne sahip bir ressam. 28 Kasım 1944'te Tiflis'te dünyaya geldi. 1971 yılında Tiflis Resim Akademisi'ni bitirdi. 1975 yılından bu yana Ressamlar Birliği üyesi. Tiflis, Moskova, Ankara, Düsseldorf, Montreal, İstanbul gibi kentlerde kişisel sergiler açtı. Beyoğlu'nda Turnacıbaşı Sokak'taki "İlyada" adlı galeride onun resimlerini sürekli görmek mümkün. 
         
Öte yandan Gogi, gençliğinden beri öyküler yazmış. Üç kısa öyküsü daha önce Adam Öykü dergisinde yayımlanmıştı. Bu kitaptaki öyküler, birbiriyle bağlantılı bir dizi öyküden oluşan "Ressam" (Mhatvari, 2000) adlı kitaptan alınmıştır.

Bu kitabı kitapçılarda bulabilirsiniz. Bulamamanız halinde yayınevine ulaşabilirsiniz.




Eser: RESSAM
Yazarı: Gogi Çagelişvili
Türkçesi:  Fahrettin Çiloğlu

Yayınevi : Sinatle Yayınları
Temin Adresi: 4 Nokta Grafik ve Matbaa
Haznedar Sanayi Mh. Kale Sk. No:15 Güngören-İstanbul
Tel.: (0212) 507 80 85
E-Mail: senoltaban@hotmail.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.