Chveneburi.Net - Gürcü Kültür Evi

Yüzyılın Doktoru: Prof. Dr. İsmet Dindar

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

SAĞLIK

Gürcistan'da Prof. Dr. İsmet Dindar'a (Mikeladze)  Trans Caucasia Leagu tarafından “Yüzyılın Doktoru” ilan edildi. Gürcistan tarihinde bugüne kadar 9 ünlü doktor bu ödülü almış.

Gürcistan'da Prof. Dr. İsmet Dindar'a (Mikeladze)  Trans Caucasia Leagu tarafından “Yüzyılın Doktoru” ilan edildi. Gürcistan tarihinde bugüne kadar 9 ünlü doktor bu ödülü almış.

Prof. Dr. İsmet Dindar (Mikeladze) Türkiye'de mesleğinin akademik kariyerinin adeta doruk noktasına ulaşmış Ordu-Fatsa'ya bağlı Gürcü köyü Kabakadağı'ndan. İstanbul'da kalpleri tedavi eden, manevi olarak da kalplerde yer edinen sevilen başarılı bir doktor. Atalarının göç ettiği Gürcistan'a, Batum'a Batum Uluslararası Üniversite Hastanesi (BAU) kazandıran aynı zamanda Üniversite'nin'de Rektörlüğü'ni yapan Prof. Dr. İsmet Dindar Batum'a yeni kalp doktorların yetişmesine ve doktorların eğitimini vermekte onlara tecrübelerini aktarmaktadır.

Prof. Dr. İsmet Dindar'ın büyük uğraşı ve fedakarlığı ile kurulan BAU Gürcistan'ın en modern hastane olması ve uluslararası kalitede eğitimi ile kısa zamanda hak ettiği ilgiyi ve değeri gördü. Türkiye'de çalıştığı dönemlerde de Gürcü doktorların gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında eğitim görmelerini sağlayan Prof. Dr. İsmet Dindar Gürcistan'dan gelen hastaların vazgeçilmez doktoruydu. Ünü sadece Gürcistan'da değil Avrupa'dan da hastaları Prof. Dr. İsmet Dindar'da şifa buluyordu.

Gürcistan'da Trans Caucasia Leagu'in Pof. Dr. İsmet Dindar'a bu ünvanı vermesi münasebetiyle Batum Divan Oteli’nde verilen resepsiyonda Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Meclisi (Yüksek Şura) Başkanı Avtandil Beridze, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı (Başbakan) Zurab Pataradze, Acara Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Levan Gorgiladze, Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tavamaşvili, Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakov, T.C. Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Türk ve Gürcü işadamları katıldı. 

Yorumlar (4)

Handan savaci 8 Yıl Önce

Bir kabakdagli olarak kendisiyle gurur duyuyorum

Nuran kantarci sen 8 Yıl Önce

Sen her zaman bizim mesajı iftaharimixsin seni kutluyorum vanim

Halil Kaşyol 5 Yıl Önce

Cok muhteşem bir kalp cerrahi Allah ondan razi olsun

GÖKSAL Aktürk 2 Yıl Önce

Her daim yolu açık olsun dileğimizle....

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.