Chveneburi NET
29 Haziran 2019 Cumartesi 23:34

Türkiye Kamuoyuna!

Gürcistan parlamentosunun ev sahipliğini yaptığı Ortodoks Parlamenterler Asamblesi toplantısında açılış konuşmasını yapması için dönem başkanı Rus milletvekili Sergey Gavrilov’un Gürcistan parlamento binasında meclis başkanı koltuğuna oturtulması ve bu asamblenin meclisteki toplantısını yönetmesi, Rus ordusunun 2008 yılında Gürcistan’ı yeniden işgal etmesi ve işgalini devam etmesinin öfkesini taşıyan Gürcistan halkını ayağa kaldırdı. Halkın gösterilerinin ardından, Ortodoks Parlamenterler Asamblesi toplantısına izin veren parlamento başkanı istifa etmek zorunda kaldı. Bunun ardından Rusya'nın müeyyideleri gelmeye başladı. Putin’nin kararnamesiyle uçak seferleri iptal edilip Rus turistlerin Gürcistan’a gitmelerinin engellenmesi, rezervasyonların iptaline yol açtı. Buna karşı da bütün dünyada Gürcistan’a #visitGeorgia , #spendyoursummerinGeorgia adı altında destek kampanyaları başlatıldı. Tam da bu sırada biz Türkiyeli Gürcüler ve Gürcistan dostları diyoruz ki: Haydi Türkiye, hep beraber Gürcistan’a destek olalım! Gürcistan halkını, komşularımızı, akrabalarımızı yalnız bırakmayalım ve bu müeyyideleri boşa çıkaralım! Ülkeyi ziyaret ederek, tatilimizi orada geçirerek, özellikle Rusya’nın yasak koyduğu ürünleri tercih ederek Gürcistan’ın özgürlüğünü ve bağımsızlığını destekleyelim.

Gürcistan’dan bizlere iletilen davet:

“Değerli dostlar, sizleri her zaman Gürcistan’a davet ediyoruz... Şimdi desteğinize daha çok ihtiyacımız var... Gerçekten çok güzel ve renkli bir ülkeye sahibiz... Gürcistan’ı tüm sene boyunca gezebilirsiniz, ama ülkemiz yazın inanılmazdır: Deniz mi istersiniz? Dağ mı? Dünyaca ünlü pop şarkıcıların konserlerini mi? Halk dansları gösterileri mi?! Lezzetli sofralar mı istersiniz, yoksa güzel sofra âdetleri mi? Misafirperverlik mi? Yoksa tarihi yerler mi görmek istersiniz? Kısaca söylersek, Gürcistan işte budur... Yaz tatilinizi Gürcistan’da geçirin! Bizi destekleyin! Sizi ülkemize bekliyoruz...”   Biz de, bu bildiriye imza atanlar bu içten daveti çevremize yayalım, davete icabet edelim diyoruz.

Türkiye’li Gürcüler adına;

www.gurcu.org

İlgili Galeriler
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin - 5 yıl önce
Çok güzel ortak haberleşme platformu olarak kullanabileceğimiz bir iletişim kanalı