Çal Domatesi Gürcistan’da

Yayla seracılığı kapsamında Denizli’nin Çal ilçesinde üretilen ‘torry’ cinsi domatesler Gürcistan pazarına açıldı.

Çal Domatesi Gürcistan’da
04 Ekim 2016 Salı 15:12

Yayla seracılığı kapsamında Denizli’nin Çal ilçesinde üretilen ‘torry’ cinsi domatesler Gürcistan pazarına açıldı. Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası tarafından ortak düzenlenen proje kapsamında üretimi yapılan domatesler Rusya, Suudi Arabistan ve Katar'ın ardından Gürcistan'a da ihraç edilmeye başlandı. Bu yeni atılımla birlikte gelişen Çal domates ihracatı kapasitesinin önümüzdeki aylarda farklı ülkelerin eklenmesiyle birlikte rekabet gücünü arttırması bekleniyor. Ortalama ağırlığı 180 gram olan 'Torry' cinsi domateslerin ihraç edildiği ülkelerde oldukça ilgi gördüğü belirtiliyor.

Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası'nın öncülüğünde alternatif gelir kaynakları oluşturmak amacıyla hayata geçirilen yayla seracılığı kapsamında üretilen 'Torry' cinsi domatesler ihracatçı bir firma aracılığıyla Rusya, Katar ve Suudi Arabistan'a ihraç ediliyor. Üç ülkenin ardından projede yer alan ihracatçı firma Gürcistan'la da bağlantı kurdu ve Gürcistan pazarında yerini aldı. Gürcistan'a giden TIR'ı uğurlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, örtü altı domates üreticiliği projesinde rekoltede de çok iyi sonuçlar alındığını, bazı domateslerin ağırlığının yarım kiloya yaklaştığını belirterek, "Kısa sürede büyük işler başardık. Başta üreticilerimiz olmak üzere Çal Ziraat Odası Yönetim Kurulu'na, bu projeye emek veren Çal Belediyesi'ndeki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Domates fideleri geçtiğimiz mayıs ayında toprakla buluştu. Bu kadar kısa sürede iç ve dış piyasada aranan ürün oldu. Çal domatesi artık bir markadır. Gelecek yıllarda sera sayısı artacak ve biz Çal'a tersine göçü başarmak için en somut ve en önemli adımı atmış olacağız" dedi.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.