Gürcistan-Suudi Arabistan Ticareti İvme Kazandı

Gürcistan ile Suudi Arabistan arasındaki dış ticaret hacmi %200 artarak rekor kırdı.

Gürcistan-Suudi Arabistan Ticareti İvme Kazandı
19 Ekim 2016 Çarşamba 15:54

Gürcistan ile Suudi Arabistan arasındaki dış ticaret hacmi %200 artarak rekor kırdı. Gürcistan’ın Suudi Arabistan büyükelçisi George Janjgava yaptığı açıklamada Gürcistan’daki Suudi Arabistan yatırımlarının  100 milyon doları aştığını kaydetti.

2016 yılının Ocak-Eylül döneminde 26 bin Suudi Arabistanlı turistin Gürcistanı ziyaret ettiğini aktaran  George Janjgava yıl sonuna kadar bu rakamın 30 bini aşabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl 3 bin Kraliyet vatandaşı ile birlikte toplam 13 bin Suud vatandaşı Gürcistanı ziyaret etmişti. Rakamlara bakıldığında Gürcistan’ın Suudiler için bir cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen büyükelçi George Janjgava, Suud vatandaşların kolay bir şekilde Gürcistana vizesiz giriş-çıkış yapılabilmelerinin bu alandaki yoğunluğa katkı sağladığını söyledi. Suudi Arabistan vatandaşları tıpkı ABD ve Avrupa Birliği ülke vatandaşları gibi Gürcistana herhangi bir başvuru yapmadan girebiliyor ve bir yıl süre ile kalabiliyor. Ayrıca Suudi Arabistanda yaşayan ve yasal ikameti bulunan Asya ve Afrika uyruklular da Gürcistana vizesiz girerek 3 ay kalabiliyor.

İki ülke arasındaki ticaret ile ilgili bilgiler aktaran George Janjgava, Gürcistan’ın Suudi Arabistan’a 90 bin adet küçük baş hayvan ile beraber maden suyu ve askeri alanda kullanılan medikal araçlar ihraç ettiğini söyledi. Geçtiğimiz yaz Dammam’daki Kral Fahd havaalanından Gürcistan’ın Tiflis kentine direk uçuşlar başlamıştı.

Buna ek olarak Riyad ve Cidde’den Gürcistan’a direk uçuşların başlaması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten George Janjgava, ilerleyen dönemde bu konuyla ilgili de sonuç alacaklarına inandığını kaydetti. Bu tür hedef odaklı çalışmaların neticesinde iki ülke arasındaki dış ticaret yoğunluğunun daha da artacağına inandığını söyleyen Janjgava, Gürcistan’ın ihracat anlamında farklı coğrafyalara açılma hedefinin teker teker gerçekleştiğinin altını çizdi.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.