AB'den Tskhinvali'ye Gürcü Doktor Gaprindaşvili'yi Derhal Serbest Bırakma Çağrısı

Gürcistan’daki AB Temsilciği, Tskhinvali'nin Tiflis merkezli doktor Vazha Gaprindaşvili'yi 21 ay süreyle hapse mahkum etme kararına tepki olarak 20 Aralık’ta bir bildiri yayınladı.

AB'den Tskhinvali'ye Gürcü Doktor Gaprindaşvili'yi Derhal Serbest Bırakma Çağrısı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
21 Aralık 2019 Cumartesi 20:04

Gürcistan’daki AB Temsilciği, Tskhinvali'nin Tiflis merkezli doktor Vaja Gaprindaşvili'yi 21 ay süreyle hapse mahkum etme kararına tepki olarak 20 Aralık’ta bir bildiri yayınladı .

Dünkü açıklamada, Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Baş Sözcüsü Peter Stano, AB'nin “9 Kasım'da gözaltına alınmasından bu yana Sayın Gaprindaşvili'nin derhal serbest bırakılması için defalarca çağrıda bulunduğunu" belirterek, “Bugünkü gelişmeler ışığında, Tskhinvali'deki kontrol yetkililerden Sn. Gaprindashvili'yi derhal serbest bırakmaları ve onu ailesine kavuşturmaları yönündeki beklentilerimizi yinelediklerini” söyledi.

Sözcü, “yerel nüfus için sınırsız dolaşım özgürlüğünü geri getirme amaçlı acil önlemler almanın" öneminin de altını çizdi.

Moskova destekli Tskhinvali makamlarının kararıyla, işgal altındaki bölge ile Gürcistan arasındaki bütün sınır kapıları Eylül ayı başlarından beri kapalı kalmaya devam ediyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.