Acara Seçim Sonuçları

Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Yerel Meclis seçim sonuçları kesinleşti. Yerel Meclis'e %5'lik seçim barajını 4 parti aştı. 

Acara Seçim Sonuçları
Chveneburi NET
Chveneburi NET
11 Ekim 2016 Salı 20:29

Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti Yerel Meclis seçim sonuçları kesinleşti. Yerel Meclis'e %5'lik seçim barajını 4 parti aştı. 

İktidar partisi Gürcü Hayali (Kartuli Otsneba) %44,06, 1. sırada Levan Varşalomidze'nin yarıştığı Ulusal Birlik Hareketi (Ertiani Natsionaluri Modzraoba) %29,8, İrma İnaşvili-Davit Tarkhan Mouravi, Vatanseverler Birliği ve Nino Burcanadze'nin liderlik yaptığı Demokratik Hareket Partisi %6 oy aldı. 

Bu sonuçlara göre Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti'nin Yerel Meclisi iktidar partisinin çoğunluğu ile yola devam edecek.

Acara Seçim Sonuçları

Levan Varşalomidze, 24.667 oy ile seçimi kazandığıklarını ancak iktidarın seçime hile karıştırdığını sonucu etkilemek için tüm yolları denediğini ve bunda da başarılı olduğunu belirtti. Seçime hile katıldığını kanıtlayan fotoğraf ve videoların olduğunu belirten Levan Varşalomidze, bir çok sandıktaki sonuçların iptali veyahut seçimin tekrarını istiyor. İtiraz dilekçelerini kanıtlarıyla Acara Yüksek Seçim Merkezi'ne veren Ulusal Birlik Hareketi partililer sonuçtan ümitli. İtirazların 2 ay içinde karara bağlanması gerekiyor.

Öye yandan Acara'da sadece bir Bölge Milletvekili seçilebildi o da Khulo'dan iktidar partisinden. Geriye kalan tüm yerler için ikinci tur seçimi yapılacak.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.