Altın Post Devlet Nişanı Erdal Küçük ve Kevser Ruhi'ye Verildi

''Altın Post Devlet Nişanı'' Gürcü Kültür Evi Başkanı Erdal Küçük ve Yazar Kevser Ruhi'ye verildi

Altın Post Devlet Nişanı Erdal Küçük ve Kevser Ruhi'ye Verildi
Chveneburi NET
Chveneburi NET
24 Temmuz 2016 Pazar 19:16

Altın Post Devlet Nişanı Erdal Küçük ve Kevser Ruhi'ye Verildi
İlgili Galeriye Git

Gürcistan’ın Ankara Büyükelçiliği'nde 9 Aralık 2014 tarihinde Gürcistan'a akredite olan 19 ülke büyükelçilerinin hazır bulunduğu törende Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruçaşvili Erdal Küçük'e "Altın Post Devlet Nişanı"nı verdi. Dünyada sayılı isimlerin sahip olduğu "Altın Post Devlet Nişanı" yurt dışında yaşayan Gürcülere verilen üstün başarı ödülü niteliğini taşımaktadır. 9 Aralık Salı günü yurt dışında olduğu için törene katılamayan yazar Kevser Ruhi'ye anlamlı ve çok özel bir ödül olan "Altın Post Devlet Nişanı" daha sonra yapılacak törenle takdim edilecek.

Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün de katıldığı törende konuk bakan Mustafa Kolat'a Devlet Hizmet Ödülü ve işadamı Nurettin Çarmıklı'ya da hediye verildi. Törenin açış konuşmasını Gürcistan’ın Ankara Büyükelçisi İrakli Koplatadze yaptı. Büyükelçi İrakli Koplatadze Türkiye’deki 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulmak üzere hazırlanan Gürcüce Öğretim Programı'nın (Müfredat) çalışmalarını başlatan, koordinasyon ve organizasyonunu üstlenen Gürcü Kültür Evi Derneği Başkanı Erdal Küçük ve Gürcüce Eğitim Programı'nı hazırlayan yazar Kevser Ruhi'ye teşekkür ederek sözlerine başladı. Ardından öğretim programının Türkiye'de yaşayan Gürcüler için çok büyük öneme sahip olduğunu, böylelikle Türkiye'deki yeni nesil Gürcülerin seçmeli Gürcüce dersiyle ana dillerini öğrenebileceklerini; bunun önemli bir kültürel kazanım olduğunu vurguladı. Gürcüce Öğretim Programı'nın 2014-2015 eğitim-öğretim dönemini başladıktan hemen sonra kabul edildiğini ifade eden Koplatadze, seçmeli ders konusunda, yeni öğretim dönemi başlamadan önce tercihler yapılıp sınıfların belirlendiğini ancak buna rağmen Gürcüce seçmeli dersin yapılacağı ilk sınıfın Sakarya’da açıldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Koplatadze, bu tarihi anın yaşanmasında emeği olanlara da müteşekkir olduğunu sözlerine ekledi.

İrakli Koplatadze'nin sunuş konuşmasından sonra Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruçaşvili de bir konuşma yaptı. Tamar Beruçaşvili: “Bu tarihi bir andır, Türkiye'deki Gürcüler, bu seçmeli dersin öğretim programına alınmasıyla 4 asırdan sonra Gürcüce öğrenme imkânı elde etmiş olacak. Müfredat çalışmalarına büyük emekleri olan Erdal Küçük'e ve Kevser Ruhi'ye Gürcistan Devlet Başkanı'nın kararı ile "Altın Post Devlet Nişanı" verilmesi kararlaştırılmıştır” dedi. Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruçaşvili, daha sonra, “bu anlamlı, şık ve onurlu ödülü sahiplerine takdim etmekten mutluluk duyuyorum” diyerek Gürcü Kültür Evi Başkanı Erdal Küçük'e ''Altın Post'' devlet nişanını takdim etti. Erdal Küçük, “bu ödülü Gürcü Kültür Evi adına alıyorum. Şu an, benim hayatımdaki en önemli anlardan biridir; büyük onur duyduğum anlardan biridir. Gürcü kültürü konusunda 40 yaşımı doldurduğum bu yıl 20 yıla aşkın çalışmaların taçlandığı bu andan sonra büyük onurla aldığım ödül, bize daha çok çalışmamız için büyük enerji verecektir. Türk ve Gürcü hükümetlerine sağladıkları işbirliği ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gürcülerin yaşadığı her yerde Gürcücenin öğretildiği sınıflar açılacağı ümidini taşıyorum” diye konuştu.

Gürcüce öğretim programını hazırlayan ve törenin yapıldığı gün yurt dışında bulunan yazar ve eğitimci Kevser Ruhi’ye ödülü ileride tarihlerde yapılacak olan bir törenle takdim edilecek.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.