Gürcistan Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan Flaş Açıklama: "Mahkeme Üyelerine Baskı Kuruluyor"

Gürcistan Anayasa Mahkemesi Başkanı'dan Giorgi Papuaşvili Rustavi2 davası aşamasında flaş açıklama "Mahkeme Üyelerine Baskı Kuruluyor"!..

Gürcistan Anayasa Mahkemesi Başkanı'ndan Flaş Açıklama: "Mahkeme Üyelerine Baskı Kuruluyor"
Chveneburi NET
Chveneburi NET
27 Temmuz 2016 Çarşamba 00:29

Gürcistan Anayasa Mahkemesi Başkanı'dan Giorgi Papuaşvili Rustavi2 TV davası aşamasında flaş açıklama "Mahkeme Üyelerine Baskı Kuruluyor"!.

Rustavi2 TV’nin eski sahibi Kibar Khalvaşi Mart ayında dava açmıştı. Dava sonucunda şuandaki sahipleri Karamanaşvilebi kardeşlerin aleyhine karar almış Rustavi2’nin tüm hisselerini eski sahibi olan Kibar Khalvaşi’ye vermişti. Uluslararası arenada tepki çeken bu dava sonucunda çeşitli gösterilere ve yoğun tepkilere neden olmuştu. Anayasa Mahkemesi ilk mahkeme kararına tepki göstermiş kanunlara ve Anayasaya aykırı olduğunu Anayasa Mahkemesi’ndeki davanın neticelenmeden Rustavi2’nin eksi sahiplerine verilmemesi yönünde beyanatı oldu. İkinci mahkemenin kararı da aynı yönde olunca dava Anayasa Mahkemesi’ndeki süreç hızlanmış oldu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Giorgi Papuaşvili mahkeme üyelerine Rustavi2 aleyhine karar verilmesi yönünde baskı yapıldığını söylemiş ancak kim yada kimlerden yapıldığını belirtmemişti. Bir anda ülke gündemine oturan konu ile ilgili muhalefet ve iktidar partilerinin üst üste açıklamaları oldu.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili’nin ilk tepkisi böyle bir durum söz konusu ise derhal savcılığa gidip suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi.
Muhalefet partilerinin temsilcileri ise ülkede özgür, muhalif basın organının susturulması yönündeki hükümeti suçladı.

Anayasa Mahkemesi’nin bulunduğu Batum Başsavcısı iddiaların araştırılması için Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı savcılığa davet etmişti. Mahkeme Başkanı, bu soruna ortak çözüm bulunması gerektiğini Mahkeme üyelerinin özgürce karar vermesini sağlayacak ortamın oluşturulması gerektiğini söyleyip; “Ban Batum Savcısı’na gitmeyeceğim, gitmem, Gürcisstan Başsavcısı ile görüşebilir konu hakkında kendisini bilgilendirebilirim” dedi. Gün geçtikçe Mahkeme üyelerine baskının arttığını belirten Papuaşvili, sorunun çözümünde politikacıların da sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın Mahkeme üyelerine baskı yapılmaktadır açıklamasının ardından sert tepki gösteren Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili, Gürcistan Anayasa Başkanı, Giorgi Papuaşvili’ni başkanlık sarayında kabul etti.

Giorgi Papuaşvili; Gürcistan Başbakanı Giorgi Kavirikaşvili ile telefonla görüştüğünü seçim çalışmalarından vakit bulup yüz yüze görüşme kararı aldıklarını belirtti.






İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.