Gürcistan'da halk Ukrayna'ya Destek Vermek İçin Sokağa Çıktı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te sokağa çıkan binlerce kişi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesini protesto etti. 

Gürcistan'da halk Ukrayna'ya Destek Vermek İçin Sokağa Çıktı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
25 Şubat 2022 Cuma 20:11

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te sokağa çıkan binlerce kişi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesini protesto etti.  Akşam saatlerde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, Özgürlük Meydanı'na kadar yürüdü.  

Tiflis'in Şota Rustavli Caddesi'nde yürüyen göstericiler, ellerinde Gürcistan, Ukrayna ve ABD bayrakları taşıyarak, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin durdurulmasını istedi.  

Tiflis'te yaşayan Ukraynalıların da katıldığı gösteride "Rusya Dur", "Yaşasın Ukrayna", "Savaş Dursun" gibi sloganlar atılarak, Ukrayna'ya destek vermek amacıyla insan zinciri oluşturuldu.  

Göstericiler, daha sonra gece saatlerde Parlamento binasının önüne gelerek, Gürcistan ile Ukrayna bayraklarını açtı ve iki ülkenin milli marşlarını söyledi.  

Rusya'nın 2008'de Gürcistan'a saldırarak Abhazya ile Güney Osetya bölgelerini işgal ettiğini belirten göstericiler, bugün Ukrayna'nın zor günler yaşadığını ve desteğe ihtiyacının olduğunu ifade etti.  Tiflis'teki gösteri yaklaşık 2 saat sürdü. 

Ukrayna'ya destek vermek amaçlı gösteriler, Gürcistan'ın farklı kentlerinde de düzenlendi.

Kaynak: AA

Gürcistan'da halk Ukrayna'ya Destek Vermek İçin Sokağa Çıktı


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.