Gürcistan, Ekimde Gerçekleşen Siber Saldırıda Rusya İstihbarat Teşkilatı GRU’yu Suçluyor

Gürcistan, Ekimde Gerçekleşen Siber Saldırıda Rusya İstihbarat Teşkilatı GRU’yu Suçluyor
Chveneburi NET
Chveneburi NET
20 Şubat 2020 Perşembe 20:10

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, 28 Ekim’de Gürcistan hükümeti ve özel ajansların websitelerine karşı gerçekleşen büyük siber saldırıya dair, ‘’ planlanmış ve Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı tarafından gerçekleştirildiği’’ ifadesine yer verdi.

Devlet ve Özel Ajans  Websitelerine Saldırı Gerçekleşti

28 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşen büyük siber saldırı, sivil toplum kuruluşları ve medya kuruluşlarının yanı sıra Gürcistan Başkanlık Yönetimini, mahkemeleri, belediyeleri ve şehir konseylerini hedef aldı. Saldırının gerçekleştiği anasayfalar, ‘’Gürcistan eski Başkanı Mikheil Sakaşvili’nin ‘Geri Döneceğim’ altyazısını gösteren bir fotoğrafla yer değiştirildiği görüldü. Dışişleri Bakanlığı, ‘ Yukarıda bahsekonu olan siber saldırı Gürcistan’ın ulusal güvenliğini hedef almış,  çeşitli organizasyonların işlevselliğini bozup aksamasını neden olarak Gürcü vatandaşlarına ve devlet kurumlarına zarar vermeyi amaçlamış, böylece bu durum halk arasında endişeye neden olmuştur’ açıklamasında bulundu. Bakanlık siber saldırıyı, ‘ uluslararası normlar ve ilkelere karşı gelinmiş, bir kez daha  ülkenin demokratik kalkınmasını, Avrupa ve Avrupa-Atlantik entegrasyonunu engellemek  için Gürcistan’ın egemenliği ihlal edilmiştir ’ şeklinde yapılan açıklama ile kınadı.

Bildiride, ‘Yukarıda belirtilen olay Gürcistan Hükümeti’nin ulusal seviyedeki siber güvenliğini güçlendirmeye yönelik çabalarını vurgulamakta ve tekrar siber güvenlik üzerine uluslar arası işbirliklerinin inşa edilmesi gerektiği ihtiyacını ortaya koymaktadır’’ denildi. 

Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan ‘’gelecekteki potansiyel tehditleri ve bu tür riskleri en aza indirgemek için ulusal seviyedeki siber güvenliğini güçlendirerek  partnerleriyle yakın işbirliğini sürdürecektir,’’ denildi ve uluslar arası topluma tepki verilmesi çağrısında bulunuldu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.