Gürcistan Eski Başbakanı Vano Merabişvili Hapisten Çıktı

Gürcistan'ın eski Başbakan ve  İçişleri Bakanı Vano Merabişvili, 20 Şubat'ta cezasını tamamlayıp serbest kaldı.

Gürcistan Eski Başbakanı Vano Merabişvili Hapisten Çıktı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
20 Şubat 2020 Perşembe 19:25

Gürcistan'ın eski Başbakan ve  İçişleri Bakanı Vano Merabişvili, 20 Şubat'ta cezasını tamamlayıp serbest kaldı.

Gürcistan'ın eski Başbakan ve  İçişleri Bakanı Vano Merabişvili, 20 Şubat'ta cezasını tamamlayıp serbest kaldı. Ulusal Birlik Partisi (Natsionaluri Modzraoba) Başbakanı olarak hizmet vermiş olan Merabişvili, 2012 parlamento seçimlerinde yenilgiye uğradı, 2013 Mayıs ayında tutuklandı ve seçimlerde yolsuzluk yapmakla suçlandı. Merabişvili bütün suçlamalar reddedmişti. Siyasi suçlama olduğunu öne süren Merabişvili suçlu bulunmuştu ve 2014’te hapis cezası verilmişti. Tiflis Şehir Mahkemesi, Vano Merabişvilli’nin yetkilerini aşarak 7 Kasım 2007’de hükümet karşıtı gösterilerin bastırılması olayda suçu olup olmadığı halen görüşülmektedir. Merabişvilli gazetecilere serbest kalmasına ilişkin olarak ‘aktif siyaset’e geri dönme niyetinde olduğunu ifade etti, ’’ [Gürcü Hayali (Kartuli Otsneba) önderliğindeki hükümete] taviz vermediğim için memnunum,’’ ifadesinde bulundu.

Merabişvilli, destekçilerine teşekkür ederek hapisteyken gelecek için ümit ve güç kazandığını ‘’bu rejimi [Gürcü Hayali (Kartuli Otsneba) önderliğindeki hükümet] bu yıl içerisinde iktidarına son vermek için mücadele etmeye devam’’ diye de ekledi.

Merabişvili ‘’bu hükümetin devrilmesinden sonra’’ hapishaneler, bütün siyasi tutuklular için kapılar açılacak.’’ Şunu ifade etmek istiyorum ki, buradaki tüm tutuklular siyasi tutuklulardır,’’ diye ekledi.

Merabişhvili polis memurlarını işaret ederek, ‘’arkadaşlarla birlikte, polis memurlarının sosyal koşullarının iyileştirilmesinin yanısıra ‘’polisin şerefini’’ ve ona olan güveni tamir etmek için elinden gelenin en iyisini yapacağız’’ dedi.  Ayrıca, en yakın arkadaşlarının bugün farklı partilerde [Ulusal Birlik Hareketi (Natsionalrui Modzraoba) ve Avrupalı Gürcistan’a (Evropuli Sakartvelo) atıfta bulunarak] olmasından duyduğu üzüntüsünü ifade etti.

Merabişvili, onlarla görüştükten ve onların düşünceleriyle kendi düşüncelerini bağdaştırdıktan sonra gelecekteki siyasi faaliyetleri için hangi partiye katılacağına karar vereceğini söyledi. Merabişvili açıklamalarında muhalif birliğine seslenerek‘’bu birliktelikle mevcut rejimi yeneceğiz’’ vurgusu yaptı.’’ Onlar bana yeniden suçlamalarda bulunabilirler, ancak beni parçalayamayacaklar. Garanti ediyoruz ki biz kazanacağız ve cevapsız tek bir soru kalmayacak,’’ diye ekledi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.