Gürcü Hayali Arasındaki Müzakerelerin Üçüncü Turunda Muhalefet İstediğini Alamadı

15 Aralık'ta iktidardaki Gürcistan Hayali Partisi (Kartuli Otsneba) ve muhalefet, seçim sistemi reformunu görüşmek üzere Tiflis'te akredite edilmiş yabancı diplomatların aracılığı ile üçüncü tur müzakereleri gerçekleştirdi. Toplantıda muhalefetin talepleri karşılanmadı.

Gürcü Hayali Arasındaki Müzakerelerin Üçüncü Turunda Muhalefet İstediğini Alamadı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
15 Aralık 2019 Pazar 23:26

15 Aralık'ta iktidardaki Gürcü Hayali Partisi (Kartuli Otsneba) ve muhalefet, seçim sistemi reformunu görüşmek üzere Tiflis'te akredite edilmiş yabancı diplomatların aracılığı ile üçüncü tur müzakereleri gerçekleştirdi. Toplantıda muhalefetin talepleri karşılanmadı.

Taraflar, başta mevcut 73 seçim bölgesi için 10 nispi çoğunluk bölgesi talebinde bulunuyor bu yönde seçim sisteminde reform yapılması konusunda müzakerelerde bulundu.

Meclis Başkanı Arçil Talakvadze gazetecilere verdiği demeçte, “Ne yazık ki, çok taraflı seçim bölgeleri modeli küçük ve büyük bölgelerin eşit olmayan temsili ve çıkarlarını sağlamaktadır ." dedi.

Sözcü Talakvadze, çok taraflı seçim bölgelerinin getirilmesinin seçim bölgelerinin birleştirilmesini gerektireceğini de belirterek, "çoğunlukçu sistemin amacını sorguluyor.” “Bu model üzerinde anlaşamadık ama diyaloğu sürdüreceğiz" diye ekledi.

Adalet Bakanı Tea Tsulukiani de çok yönlü seçim bölgelerinin modelini eleştirdi. “Gerekli analizleri yaptık ve tartışılan modelin sadece Afganistan ve Irak'ta mevcut olduğunu bulduk. Belki de bu model bu ülkelerde aşağı yukarı işe yarıyor, ancak bunun ülkemiz için kabul edilemez olduğunu gördük." dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.