Gürcülerin Acı Kaybı: Osman Nuri Mercan

Türkiye'deki Gürcü kültürüne özellikle yayıncılık alanında büyük emekleri olan Çveneburi Kültürel Dergisi'nin sahibi, sorumlu yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni Osman Nuri Mercan'ı kaybettik. 

Gürcülerin Acı Kaybı: Osman Nuri Mercan
Chveneburi NET
Chveneburi NET
16 Mart 2022 Çarşamba 19:02

Türkiye'deki Gürcü kültürüne özellikle yayıncılık alanında büyük emekleri olan Çveneburi Kültürel Dergisi'nin sahibi, sorumlu yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni Osman Nuri Mercan'ı (İmedaşvili) kaybettik. 

Ahmet Özkan (Melaşvili) ve arkadaşlarının çıkardığı Çveneburi Kültürel Dergisi, Türkiyeli Gürcülerin Gürcü kültürünü ve Gürcistan'ı Gürcü kültürünü tanıma ve tanıtılmasında önemli katkı sağlayan adeta bir okul gibi misyon dergisi idi. Derginin İstanbul'daki yayın hayatına başlaması ile Osman Nuri Mercan'ın önemli maddi ve manevi desteği oldu. Uzun süre Derginin sahibi, sorumlu yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmenliğini yaptı. Yine bu süreçte de maddi ve manevi desteği sürdürdü. Derginin yayın hayatına devam etmesi için büyük gayretleri oldu. Bir çok kültürel etkinlikler organizasyonlarda da desteği olan Osman Nuri Mercan Türkiyeli Gürcülerin ve Türkiyeli Gürcülere ile ilgilenen, ilgi duyan Gürcistan'daki Gürcile rin de yakından tanıdığı bir kişiydi.

Yaklaşık üç yıldır hastalığı ile mücadele ediyordu. 15 Mart 2022 tarihinde hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrıldı. 16 Mart 2022 tarihinde akrabaları ve dostlarının hazır bulunduğu memleketi olan Sakarya, GeyveKaraçam köyünde Kestanelik Yeni Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazının ardından Karaçam köy mezarlığına defnedildi.

Başta ailesi, sevenleri ve Gürcü camiasının başı sağolsun. 

Osman Nuri Mercan'ı (İmedaşvili)


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.