İşgal Altındaki Abhazya Lideri Sokhumi Protestoları Sırasında İçişleri Bakanı ve Başsavcıyı Görevden Aldı

İşgal Altındaki Abhazya Lideri Sokhumi Protestoları Sırasında İçişleri Bakanı ve Başsavcıyı Görevden Aldı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
03 Aralık 2019 Salı 18:04

Eylül ayında yeniden seçilen işgal altındaki Abhazya'nın Moskova destekli lideri Raul Khacimba, 2 Aralık'ta “içişleri bakanı” Gari Arşba ve “Başsavcı” Zurab Açba'nın yanı sıra ilk yardımcılarını görevden aldı.

Karar, adli makamlar olduğu iddia edilen iki kişinin - Astamur Şamba ve Alkhas Avidzba- 22 Kasım'da Sokhumi restoranlarından birinde meydana gelen olay sırasında hayatını kaybetmesi ve üç kişinin daha yaralanması sonrasında geldi.

Khajimba, Kasım ayında işlenen bu ve diğer suçların derhal çözülmesini ve aynı gün düzenlenen sözde “Güvenlik Konseyi” toplantısında faillerin gözaltına alınmasını talep etmesine karşın, talepleri sonuç vermedi.

2 Aralık'ta, kurbanların akrabaları Sokhumi'de İçişleri Bakanı'nın istifasını talep eden bir mitingde bir araya geldiler. Bir kısmı bakanı cinayeti planlamak ve failleri örtbas etmekle suçladı, ancak bakan suçlamaları reddetti.

Sokhumi'de düzenlenen ve "Başkan Yardımcısı” Aslan Bartsits, Meclis Başkanı ”Valeri Kvarçia ve“ Başbakan ”Valeri Bganba'nın katıldığı protestolar sırasında üst düzey yasa uygulayıcılarıyla yaptığı toplantıda Khajimba, Kasım ayındaki olayla ilgili hiçbir sonuç alınamadığı için Arşba ve Açba'yı görevden almak zorunda kaldığını söyledi .

Aynı gün, Khajimba, “İçişleri Bakanı” vekili olarak İçişleri Bakanı Yardımcıları'ndan, Levan Kvaratskhelia’yı atadı.  İşgal altındaki bölgenin “Parlamentosu” tarafından onaylanması gereken yeni “Başsavcı'nın” adı henüz bilinmiyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.