Polis, Tiflis'te İntihara Teşebbüs Ettikten Sonra Yaralanan 15 Yaşındaki Gençleri Suçladı

Basında çıkan haberlere göre 12 Aralık'ta intihar girişiminde bulunan 15 yaşındaki bir çocuk, bu akşam aldığı yaralar sonrasında Tiflis'teki İaşvili Çocuk Hastanesinde hayatını kaybetti.

Polis, Tiflis'te İntihara Teşebbüs Ettikten Sonra Yaralanan 15 Yaşındaki Gençleri Suçladı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
17 Aralık 2019 Salı 18:24

Basında çıkan haberlere göre 12 Aralık'ta intihar girişiminde bulunan 15 yaşındaki bir çocuk, bu akşam aldığı yaralar sonrasında Tiflis'teki İaşvili Çocuk Hastanesinde hayatını kaybetti.

Daha önce medya, kurbanın annesinin ifadesine dayanarak çocuğun polis sorgusu sırasında psikolojik olarak baskı altında olduğunu iddia ederek polisin görevi kötüye kullandığını iddia etmişti.

Haberlere göre, polis bir gece önce Tiflis'in özel orta okullarından birinin koridorlarında ve avlusunda sprey rahatsız edici grafiti duvar yazılarını araştırırken genç, 10-11 Aralık tarihlerinde Tiflis'in Didube-Çureti ilçesinin 1. Polis Karakolunda sorguya çekildi. Okul yetkililerine göre kurban daha önce orada eğitim görmesine karşın, bir süre önce ebeveynin isteği üzerine bir devlet okuluna nakil olmuştu.

Reşit olmayan bir çocuğun sorgusuna katılan annenin raporlarına göre, polis müfettişleri oğluna itiraf etmesi için baskı yaptıklarını ve annesin de buna müdahale edemeyecek kadar şokta olduğunu belirtti. Ayrıca, basına göre, gencin annesi, müfettişin bir noktada oğlunu odadan çıkardığını ve oğlunun odaya ağlayarak döndüğünü bildirdi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı'nın 15 Aralık tarihli açıklamasında görevi kötüye kullanma iddialarını reddederek, reşit olmayanlar için sorgulama prosedürlerine uyulduğunu ve gencin 10 Aralık'ta ve ertesi gün, yani 11 Aralık'ta annesinin huzurunda sorguya çekildiğini belirtti. Açıklamada, çocuğun 11 Aralık'ta 40 dakika içinde polis binasından ayrıldığı belirtildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Nino Tsatsiaşvili, basına verdiği açıklamada, 3-4 dakika süren resmi sorgulama başlamadan önce polis karakolu komiser yardımcısının gençle ayrı ayrı konuştuğunu ve "genç ve annesi arasında ortaya çıkan anlaşmazlığı çözdüklerini” doğruladı.

Medyanın davayla ilgili tepkisi arttıkça, 16 Aralık'ta polis, olaya karışan polis karakolu komiser yardımcısı yanı sıra müfettişin soruşturma süresince görevlerinin askıya alınmasını talep ettiğine dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

17 Aralık günü geç saatlerde, davayı, 13 Aralık'ta devralan polis ve kamu görevlileri tarafından işlenen suçları soruşturmakla görevli yeni kurulmuş bir organ olan Devlet Müfettişliği, polis müfettişini zorla itiraf ettirdikleri şüphesiyle gözaltına aldıklarına dair  bir  açıklama yayınladı.

Gencin ölümünden sonraki tepkiler

Gencin ölüm haberinin ardından, kamu görevlileri aileye taziyelerini bildirdiler.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Facebook sayfasında “Bu gibi trajedileri, önlemek için çok şey değiştirmeli ve çok şey yapmalıyız .” dedi

Gürcistan Ombudsmanı, Nino Lomcaria gencin ailesine ve yakınlarına taziyelerini sundu. Ombudsman, "Bu dava, bir kez daha bu çocuğun hayatını savunmakta başarısız olduğumuz için bütün toplum için bir ayıptır." dedi.

Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı bugün ilerleyen saatlerde bir bildiri yayınlayarak gencin ölümünden “derinden sarsıldıklarını” belirtti.

20-21 Haziran tarihlerinde polis şiddetine karşı düzenlenen protestolar öncesinde düzenlenen "utanç" hareketinin yanı sıra yakın tarihte hastanenin önünde toplanan ve gencin ailesine başsağlığı dileklerini sunan protesto seferberliği.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.