Simon Zazadze'yi Kaybettik

Gürcü Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Simon Aleksandre Zazadze 6 Ekim 2016 tarihinde Fransa'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 83 yaşında aramızdan ayrılan Simon Zazadze için  İstanbul-Şişli'de, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Notre Dame de Sion Fransız Lisesi avlusunda bulunan "Saint Esprit Kilisesi"nde 11 Ekim Salı günü saat 10:00'da dini törenin ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

Simon Zazadze'yi Kaybettik
Chveneburi NET
Chveneburi NET
07 Ekim 2016 Cuma 23:39

Gürcü Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Simon Aleksandre Zazadze 6 Ekim 2016 tarihinde Fransa'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

83 yaşında aramızdan ayrılan Simon Zazadze için  İstanbul-Şişli'de, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Notre Dame de Sion Fransız Lisesi avlusunda bulunan "Saint Esprit Kilisesi"nde 11 Ekim Salı günü saat 10:00'da dini törenin ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

1917 yılında babası Paul Zazadze Gürcistan'ın Ahaltsihe'den İstanbul'a gelmiş. Baba Paul Zazadze İstanbul Tahtakale'de kurduğu "Kartal Çelik" firması ile "Zaza" markası ile kısa zamanda İstanbul'un en büyük tüccarları arasına girer. 

Birçok ödül ve nişana sahip Simon-Paul Zazadze’lere “Gürcüstan Devlet Nişanı” da verilmişti. Simon Zazadze’ye 1997 yılında Gürcüstan’ın ilk fahri vatandaşlığı da verilmiştir. Dokuz dil bilen Simon Bey’e Batum, Ahaltsihe ve Tiflis üniversitelerinden doktora; Kutaisi Üniversitesi’nden profesörlük unvanına sahipti.

Gürcistan'ın ilk bağımsızlık dönemine (1918-1921) de tanıklık eden Gürcü Katolik Kilisesi Vakfı'nın bünyesinde bulunan kütüphanenin de bugüne kadar ulaşmasını sağlayan Simon Zazadze, Şişli Bomonti'de Katolik Kilisesi Vakfı'na ait arasayı Türk-Gürcü Vakfı'na vererek burada bir kültür merkezinin yükselmesi için büyük çabalar sarfetmişti.

Üç Kuşak Zazadze'ler
http://www.chveneburi.net/uc-kusak-zazadzeler-makale,17.html

Simon Zazadze
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.