Tiflis Belediye Başkanı Narmania'dan Özür

Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania dün yaşanan olaylardan dolayı Gürcü halkından özür diledi.  Narmania açıklamayı resmi facebook sayfasından yaptı.

Tiflis Belediye Başkanı Narmania'dan Özür
25 Ağustos 2016 Perşembe 16:36

Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania dün yaşanan olaylardan dolayı Gürcü halkından özür diledi.  Narmania açıklamayı resmi facebook sayfasından yaptı.

Davit Narmania açıklamasında şunları söyledi:

Davit Narmania"Sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığım toplantı esnasında yaşananlardan dolayı halkımdan ve seçmenlerimden özür dilerim. Yaklaşık bir haftadır şahsım ve Tiflis belediyesi çalışanları aleyhinde aşağılayıcı yorumlara maruz kaldık. Dün yaptığımız ticari toplantıda yapıcı diyaloglar geliştirerek anlaşma zemini arıyorduk. O esnada bir aktivist toplantıyı sabote ederek malum sıkıntıyı yaşamamıza sebep oldu. Yetkili kişi olarak benim orada daha sakin davranmam ve duygularıma hakim olmam gerekiyordu ama bunu başaramadım. Bu yüzden sizlerden özür dilerim".

Geçtiğimiz günlerde Tiflis'te Kazbegi Caddesi'nde bir inşaat firmasının 100 yıllık ağaçları kesmişti. Bir anda ülke gündemine oturan bu olay yoğun tepki ve protestoları beraberinde getirmişti. İnşaat firması kesimin Tiflis Belediyesi'nin onayı ile yapıldığını ve kanunlara aykırı olmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine tüm gözler Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania'ya çevrilmişti. Yoğun tepki ve protesto ile karşıkarşıya kalan belediye başkanı Davit Narmania'nın aleyhinde prostolar ve açlık grevleri de eklenince muhalefet üyelerinin çağrısı üzerine Tiflis Belediye Konseyi toplantıya çağrıldı ve Davit Narmania'yı dinelem kararı aldı. Konsey toplantısında Green Fist adlı sivil toplum örgütü üyesi Irakli Kupridze'nin sert tepkisi üzerine Davit Narmania "Bu maymun bize ultimatom veriyor" diyerek kendisini belediye konseyinden dışarı attırmıştı.

Davit Narmani'dan Gürcistan Genç Hukukçular Derneği Ana Natsvlişvili halktan özür dilemeye davet etmişti. Davit Narmania'ya hükümetten de destek gelmemişti. Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kakhi Kaladze Narmania'nın bu davranışını onaylamadığını söylemişti.


Tiflis Belediye Konseyi
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.