Tskhinvali'deki Gürcü Doktorun Gözaltısı Devam Ediyor

Akhalgori ilçesindeki mahkeme, Tiflis merkezli Doktor Vaja Gaprindaşvili'yi işgal altındaki Tskhinvali bölgesi/Güney Osetya'da “sınırı yasadışı olarak geçmek” suçundan iki ay gözaltında tuttu. Kendisi gözaltında zaten 35 gün geçirmişti. Kızı İrina Gaprindaşvili kararın ardından Facebook sayfasına yazdığı paylaşımda, "Yerel ve uluslararası ilişkilere ve pek çok vaade rağmen lehimize bir karar verilmemiş olması son derece talihsiz bir durum." dedi. 

Tskhinvali'deki Gürcü Doktorun Gözaltısı Devam Ediyor
Chveneburi NET
Chveneburi NET
13 Aralık 2019 Cuma 22:49

Akhalgori ilçesindeki mahkeme, Tiflis merkezli Doktor Vaja Gaprindaşvili'yi işgal altındaki Tskhinvali bölgesi/Güney Osetya'da “sınırı yasadışı olarak geçmek” suçundan iki ay gözaltında tuttu. Kendisi gözaltında zaten 35 gün geçirmişti.

Kızı İrina Gaprindaşvili kararın ardından Facebook sayfasına yazdığı paylaşımda, "Yerel ve uluslararası ilişkilere ve pek çok vaade rağmen lehimize bir karar verilmemiş olması son derece talihsiz bir durum." dedi. 

Kızının söylediklerine göre, duruşma bir hafta ertelendi ve bunun başlıca nedeni Gaprindaşvili'nin “ifadesini değiştirmemesi ve [Güney Osetya Gürcistan'ın bir parçası olduğu için] sınırı geçtiğini söylemeyi reddetmesi idi.”

Gürcü yetkililer geçtiğimiz günlerde, Dr. Gaprindaşvili'nin "çeşitli kaynaklardan gelen temaslarını" gerekçe göstererek derhal serbest bırakılacağı yönündeki iyimserliklerini dile getirdiler.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili 13 Aralık'ta yaptığı açıklamada, uluslararası toplumu “doktorun derhal serbest bırakılmasını sağlama çabalarını güçlendirmek” için kez daha çağrıda bulundu. “

Kasım ayı başlarında Akhalgori Belediyesi ile işgal hattı yakınlarında Rusya destekli Tskhinvali bölgesinin “devlet güvenlik komitesi” tarafından gözaltına alınan Vaja Gaprindaşvili, 15 Kasım'da duruşma öncesinde gözaltına alındı .

Rusya'nın Ceza Kanunu'nun 322. maddesi uyarınca “sınırı yasadışı olarak geçmekle” suçlandı . Tskhinvali'nin 13 Kasım tarihli haberine göre, "Gürcistan vatandaşının cumhuriyetin devlet sınırını kasten ihlal ettiği belirlendi.” dendi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.