Ulusal Birlik Hareketi Parlamento'ya Giriyor

Ulusal Birlik Hareketi (Ertiani Natsionaluri Modzraoba) Mikeil Saakaşvili'ye rağmen Parlamento'ya girme kararı aldı.

Ulusal Birlik Hareketi Parlamento'ya Giriyor
Chveneburi NET
Chveneburi NET
12 Ekim 2016 Çarşamba 22:00

Ulusal Birlik Hareketi (Ertiani Natsionaluri Modzraoba) Mikeil Saakaşvili'ye rağmen Parlamento'ya girme kararı aldı.

Seçim sonuçlarının açıklanması ardından Mikeil Saakaşvili Ulusal Birlik Hareketi Partisi'ne ikinci tur seçimlerini boykota çağırmış seçilen milletvekillerinin de Parlamento'ya girmemeleri yönünde tavsiyede bulunmuş sine-i millete gidilmesini istemişti.

Parti Meclisi toplanmış üç gün boyunca yoğun mesainin ardından kararı Parti'nin lideri Davit Bakradze açıkladı. Ancak Mikeil Saakaşvili'ye rağmen Parti Meclisi aksi yönünde karar aldı. Parti Meclisi 33 üye lehde, 7 üye çekimser,  9 üye ise karşı oyla Parlamento'ya girme ve ikinci tur seçime katılma kararı aldı.
 

Bakradze, Batı yanlısı bir parti olarak ulusal ve uluslararası arenada mücadeye devam yönünde karar aldıklarını, seçilen milletvekillerinin Parlamento'ya gireceğini ikinci tur Bölge Milletvekili seçimlerine katılacağını belirtti. 

Eğer Parlamento'ya girmemeleri halinde iktidar partisine tek başına Anayasa değişikliği şansını vereceğini belirten Bakradze "Tek başına bir partinin ülkeyi uçurama götüreceğini ve iktidar partisinin Anayasa'yı değiştirecek çoğunuğu sağlamaması yönünde ikinci turda mücadele edeceklerini" belirtti. 

İkinci tur seçimi bir iki bölgenin haricinde iktidar partisi Gürcü Hayali ve Ulusal Birlik Hareketi arasında geçecek. Muhalefet partilerinden Ulusal Birlik Hareketi'ni destek yönünde açıklamalar gelmeye başladı. Muhalefet partileri seçmenine iktidar partisini Anayasal çoğunluğu sağlamaması yönünde çağrı yapıyor.

2 Kasım'da yapılacak olan ikinci tur seçimlerinde  50'nin üzerinde milletvekili seçilecek.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.