Vladimir Putin Moskova'da Tskhinvali Lideriyle Buluştu

13 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin destekli Tskhinvali Bölgesi / Güney Osetya lideri Anatoly Bibilov'a ev sahipliği yaptı. 

Vladimir Putin Moskova'da Tskhinvali Lideriyle Buluştu
Chveneburi NET
Chveneburi NET
13 Mart 2020 Cuma 00:43

13 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin destekli Gürcistan'ın Tskhinvali Bölgesi / Güney Osetya lideri Anatoly Bibilov'a ev sahipliği yaptı. 

Rusya Devlet Başkanı'na göre, Moskova ile Tskhinvali arasındaki genel ilişkiler, geçen yılki ticaret cirosu da dahil olmak üzere gayet iyi gelişiyor. Putin, 4,2 milyar Ruble (57 milyon USD) tutarındaki yatırım programı da tamamlandı” dedi. 

Bibilov Putine’e toplantı için teşekkür etti. Daha sonra Tskhinvali'nin 2018 ve 2019'da “yakın işbirliği ve iyi ilişkilerinin” bir sonucu olan “yatırım programının” neredeyse% 100'ünü gerçekleştirdiğini ifade etti.

“Bütçe oluşumu konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldı,” diyen Bibilov, liderliği öncesinde belirlenen tüm görevlerin yerine getirildiğini sözlerine ekledi.

Moskova, Rus-Gürcistan savaşının sona ermesinden iki hafta sonra 26 Ağustos 2008'de Abhazya ve Tskhinvali Bölgesi / Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdı.

Suriye, Venezuela, Nauru ve Nikaragua, iki bölgenin Gürcistan'dan bağımsızlığını tanıyan bazı diğer ülkelerdir.

Gürcistan ve uluslararası toplumun çoğu hem Abhazya'yı hem de Tskhinvali bölgelerini Gürcistan'ın bir parçası olarak tanımaktadır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.