Yeni EUMM Gürcistan Başkanı Görevi  Devraldı

Gürcistan'daki yeni Avrupa Birliği İzleme Misyonu Başkanı (EUMM) Marek Szczygieł görevlerini üstlenmek için 15 Mart Pazar günü Tiflis'e geldi. 

Yeni EUMM Gürcistan Başkanı Görevi  Devraldı
Chveneburi NET
Chveneburi NET
15 Mart 2020 Pazar 14:57

Gürcistan'daki yeni Avrupa Birliği İzleme Misyonu Başkanı (EUMM) Marek Szczygieł görevlerini üstlenmek için 15 Mart Pazar günü Tiflis'e geldi. 

Büyükelçi Marek Szczygieł varışta, “EUMM'da çalışmaya başlayarak çok özel bir ekibe liderlik etmekten memnuniyet duyuyorum. gözlemcilik görevimiz zor şartlar altında 7/24 devriye gezerek uygulamanın zorunlu kılınması konusunda gerçek bir bağlılık sergilemektedir. Bu misyona katılmaktan ve AB'nin Gürcistan ve daha geniş bir bölgeye katılımının bir parçası olmaktan onur duyuyorum ”dedi.

EUMM Misyon Başkanı tweet'inde “Gürcistan'da istikrar sağlama taahhüdümüz her zamankinden daha büyük” ifadesinde bulundu.

Marek Szczygieł, 50 yaşında, uzun süredir diplomat olarak hizmet vermiş bir Polonyalı, yeni ortaya çıkan güvenlik sorunlarına dair ve Polonya Dışişleri Bakanlığı'nda Uluslararası Siber Politikasında Koordinatör olarak görev yaptı. Daha önce, 2011-2015 yılları arasında Polonya'nın Bükreş Büyükelçisi olarak hizmet vermiştir. Daha önce Büyükelçi Szczygieł, Viyana'daki AGİT ve BM Ofisi Polonya Misyonu Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.

Marek Szczygieł, 11 Şubat'ta Avrupa Birliği Konseyi tarafından EUMM Gürcistan'nın yeni başkanı olarak atandı.

Aralık 2019 ortasına kadar iki yıl görevde bulunan Danimarkalı diplomat Erik Høeg'in yerine geçti. 1 Ocak - 15 Mart arasındaki dönemde Kate Fearon, Misyon Vekili olarak görev yaptı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.