Eurovision 2008'de Abhazyalı Gürcü Kızı

Bu yıl Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta 24 Mayıs 2008 tarihinde finali yapılacak 2008 Eurovision Şarkı Yarışması’na ikinci kez katılan Gürcistan’ı Abhazyalı bir Gürcü kızı, Diana Ğurtskaia “Peace will come” (Barış Gelecek) adlı şarkısı ile temsil edecek.

Eurovision 2008'de Abhazyalı Gürcü Kızı
04 Mayıs 2008 Pazar 11:20

Bu yıl Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta 24 Mayıs 2008 tarihinde finali yapılacak 2008 Eurovision Şarkı Yarışması’na ikinci kez katılan Gürcistan’ı Abhazyalı bir Gürcü kızı, Diana Ğurtskaia “Peace will come” (Barış Gelecek) adlı şarkısı ile temsil edecek. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak iki yarı finalli olmasına karar verilen yarışmada geçen yılın birincisi ev sahibi Sırbistan ve kurucu ülkeler Almanya, Fransa, İspanya ve İngiltere direkt olarak finalde, geriye kalan ülkelerin tamamı ise yarı finalde yarışacak. Yeni sistem gereği iki farklı yarı final gurubunda yarışan ülkeler birbirlerine oy veremeyecek. Yarı finalde oylamalar SMS göndererek (TELEVOTING) yapılacak.

Birinci yarı final grubu: Karadağ, Finlandiya, Yunanistan, İrlanda, Polonya, Bosna Hersek, Estonya, Hollanda, Romanya, Moldovya, San Marino, Slovenya, Norveç, Belçika, Andorra, Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya’dan oluşuyor. Doğrudan finalde yarışan İspanya ve Almanya yarı finaldeki puanlamada sadece bu gruptan ülkelere puan verebilecek.

İkinci yarı final grubu: Türkiye, Hırvatistan, Danimarka, Bulgaristan, Portekiz, Ukrayna, İsviçre, Makedonya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, Beyaz Rusya, Macaristan, Arnavutluk, İsveç, Litvanya, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti ve Malta’dan oluşuyor. Ev sahibi Sırbistan ile birlikte İngiltere ve Fransa yarı finalde puanlamada sadece bu gruptan olan ülkelere puan verebilecek.
 
Bu iki yarı final grubundan onar ülke (toplam yirmi ülke) finale katılmaya hak kazanacak. Ancak bu gruplarda ilk dokuza giren ülkeler insanlar tarafından gönderilen SMS oyları ile finalde yarışmayı garantileyecek. Onuncu sırada olan ülkeler ise ülke jürilerinin verdiği oylarla seçilecek.

Bu yüzden Türkiye’den herkesi dost, kardeş, müttefik ve komşu ülke Gürcistan’a oy vermeye çağırıyoruz.

DİANA ĞURTSKAİA

Diana Ğurtskaia, 2 Temmuz 1979 tarihinde Gürcistan’ın Abhazya bölgesinde doğdu. Doksanlı yıllarda Abhazya’da meydana gelen savaşta, tıpkı kendisi ile aynı kaderi paylaşan 250.000 Gürcü gibi Ğurtskaia’da ailesi ile birlikte yaşadıkları evlerinden ve Abhazya topraklarından zorla çıkartıldı. Bir süre mülteci kampında kalan Ğurtskaia daha sonra Rusya’ya gitti.

Tiflis’te körler için eğitim veren yatılı bir okulu bitiren Ğurtskaia, bu okula devam ederken müzik okuluna gitti ve piyano sınıfında başarılı bir eğitim aldı.

On yaşında iken Tiflis Filarmoni Orkestrası’nın bir sahnesinde konser verdi. Bu küçük kızın bu özel müzik performansı halk arasında tanınmasını sağladı.

Göze çarpan vokal yeteneği, hırsı ve çok çalışması, Diana’ya 1995 Uluslararası Genç Şarkıcılar Yarışması (Yalta–Moskova) birinciliğini getirdi ve Diana, jüri özel ödülünü aldı.

Yeteneği ve değişmeyen hırsı ile ustalığını arttıran Diana, Moskova Gnesinich Müzik Okulu’nda parlak bir öğrenci konumuna yükseldi. 1999 yılında mezun oldu ve şarkıcılık kariyeri başladı.

Diana, 1999 yılında Belarus Vitebsk’de yapılan Slavianski Bazar Yarışması’nda ödül aldı. Daha sonraki yıllarda çeşitli ülkelerde çeşitli ödüller (Gürcistan Onur Ödülü, Rusya Federasyonu Onur Sanatçısı, Ukrayna Azize Barbara Ödülü v.s.) almayı sürdürdü.
 
Diana Ğurtskaia’nın yeteneği sadece Gürcistan ve Rusya’da değil, dünya’nın değişik ülkelerinde hayranlık yarattı. Ğurtskaia, New York Madison Square Garden’da, Kanada’da, İsrail ve eski Sovyet devletlerinde çok başarılı konserler verdi ve Toto Cutugno, Demis Roussos, Ray Charles gibi ünlülerle birlikte düet yaptı.

2003 yılında halen çalıştığı, Rusya Sahne Sanatları Akademisi’ne girdi.

Diana günümüze kadar iki albüm çıkardı. Hit parçaları arasında, “Buradasın”, “Biliyorsun” ve “Anne” şarkılarını sayabiliriz. Üçüncü albümü ise henüz hazırlık aşamasında…

Diana, Moskova’nın tanınmış avukatlarından Peter Kuçerenko ile evlidir. Çiftin, 2007 Haziran ayında doğmuş Konstantin adlı bir de erkek çocuğu vardır.

Peace will come “Barış Gelecek” Şarkısının Sözleri

Bak gökyüzü soğuk acı gözyaşları döküyor
Korku içinde kaybolmuş insanlar için ağlıyor
Biz boşa savaşırken gözyaşlarım kuruyor
“Neden?” diye sormak için hala kör müsün?

Yüksek sesle söyle “Barış Gelecek!”
Herkes haykırsın “Barış Gelecek!”
Durduğunda ve öfkeni uslandırdığında
Bir şeyler değişecek

Yüksek sesle söyle “Barış Gelecek!”
Herkes haykırsın “Barış Gelecek!”
Trompeti üfle, davula vur
“Barış Gelecek!”

Bazen sözler kurşunlardan daha hızlı öldürür
Savaşın yüzü hiçbir zaman doğru değildir
Silahlı çocuklar ölmek için her zaman çok küçüktür.
 “Neden?” diye sormak için hala sağır mısın?

Ülkem hala ağlıyor
İkiye parçalanmış
Dünyam yavaşça ölüyor
Kalbim sadece ağlıyor
Barış ve Sevgi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.