Ağustos ayı enflasyon oranı % 0.9%

Gürcistan İstatistik Bürosu yıllık enflasyon oranının ağustos ayında %0.9 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Ağustos ayı enflasyon oranı % 0.9%
05 Eylül 2016 Pazartesi 15:58

Gürcistan İstatistik Bürosu yıllık enflasyon oranının ağustos ayında %0.9 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Bu oran Temmuz ayında %1.5 olarak gerçekleşmişti.

Aylık bazda ise fiyatlar ağustos ayında %0.4 oranında yükseldi. Geçtiğimiz temmuzda fiyat yükselişleri %0.2 oranında gerçekleşmişti.
 

Alkollü içecekler ve sigara kategorisinde ise yıllık bazda %11.9’luk bir yükseliş gerçekleşti. Bu yükselişin genel olarak alkol ve sigaraya getirilen ek vergilerden kaynaklandığı belirtildi.
Gürcistanda yıllık enflasyon oranı sağlık alanında %3.3, iletişim hizmetlerinde %3.8, otel ve restoran hizmetlerinde %4.6 ve yiyecek-içecek sektöründe ise %0.6 olarak kayıtlara geçti.
Tüm bu artışların karşısında ağustosta ulaşım sektörü fiyatlarında yıllık bazda %7.7’lik bir düşüş sözkonusu. Bunun sebebi ise araçlarda meydana gelen %16.5’lik fiyat kırılması.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.